Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνδιοργάνωση ημερίδας «Energy Infrastructure» από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ενεργειακό Βήμα ΝΑ Ευρώπης

Συνδιοργάνωση ημερίδας «Energy Infrastructure» από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ενεργειακό Βήμα ΝΑ Ευρώπης
Στην Ημερίδα αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν πέρα των οικονομικών και νομικών θεμάτων, διάφορα τεχνικά ζητήματα, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν τις Ενεργειακές Υποδομές στην Νοτιοανατολική Ευρώπη
Ημερίδα με θέμα «Energy Infrastructure» συνδιοργάνωσε το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ενεργειακό Βήμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα πλαίσια του 30ου Money Show , που έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki.
Στην Ημερίδα αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν πέρα των οικονομικών και νομικών θεμάτων, διάφορα τεχνικά ζητήματα, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν τις Ενεργειακές Υποδομές στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Στην Ημερίδα παρευρεθήκαν οι εταιρείες Διανομής Φυσικού Αερίου όπου ανέπτυξαν τα επιχειρησιακά τους. Παρουσιάστηκαν ζητήματα και επενδυτικά πλάνα τα οποία μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις υποδομών στους τομείς του Φυσικού Αερίου και παράλληλα έγιναν αναφορές στην ανάπτυξη του συμπιεσμένου και υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Νοτιοανατολική αγορά ενέργειας.
Θωμάς Μπακούρας, Δ/ντης Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητήριου Λάρισας & Μέλος Δ.Σ. Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης, «Απαιτητικός και Πολυσύνθετος ο Ενεργειακός Τομέας»
Την Ημερίδα άνοιξε ο κ. Θωμάς Μπακούρας χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες και επισημαίνοντας την σημασία των ενεργειακών επενδύσεων, επενδύσεις οι οποίες μπορούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις Ενεργειακές Υποδομές ειδικά στην αγορά του Φυσικού Αερίου.
Χρήστος Σαραντόπουλος, Πρόεδρος Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, «Προτεραιότητα η συζήτηση των ενεργειακών θεμάτων».
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Σαραντόπουλος , τονίζοντας την σπουδαιότητα υλοποίησης δράσεων που εστιάζουν σε ενεργειακά θέματα ειδικά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Βασίλης Λάζαρης, Πρόεδρος Ενεργειακού Βήματος ΝΑ Ευρώπης, «Αναγκαίες οι επενδύσεις για την ανάπτυξη των δικτύων».
Ο Πρόεδρος του Ενεργειακού Βήματος κ. Βασίλης Λάζαρης με τη σειρά του συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην Ημερίδα και τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης των ενεργειακών υποδομών με νέες επενδύσεις για την περαιτέρω διείσδυση του Φυσικού Αερίου.
Μιχάλης Στεργιόπουλος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων ΕΔΑ Θεσσαλονίκης & Θεσσαλίας, «Επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα 2019-2023»
Ο κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας καθώς και στην επέκταση του δικτύου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές με τη χρήση καινοτόμων πρακτικών και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τον πενταετή προγραμματισμό της Εταιρείας, το 2023 θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο το 65% του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Παράλληλα προβλέπονται νέες επενδύσεις ύψους 93 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου κατά 300 επιπλέον χιλιόμετρα.»
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης