Χρηματιστήριο

Santander, Nomura βλέπουν 850 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο και αναβάθμιση σε MSCI Εθνικής, Eurobank με εισροές 125-130 εκατ μετοχών

tags :
Santander, Nomura βλέπουν 850 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο και αναβάθμιση σε MSCI Εθνικής, Eurobank με εισροές 125-130 εκατ μετοχών
Στελέχη της Ισπανικής τράπεζας Santander και της Ιαπωνικής Nomura υποστηρίζουν στο bankingnews ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι τέλη Μαΐου 2019 η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα μπορούσε να αναρριχηθεί έως τις 850 μονάδες
Ως ρεαλιστικό στόχο τις 850 μονάδες ή άνοδο 9% για τον Γενικό Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου βλέπουν η Santander και η Nomura.
Στελέχη της Ισπανικής τράπεζας Santander και της Ιαπωνικής Nomura υποστηρίζουν στο bankingnews ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι τέλη Μαΐου 2019 η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα μπορούσε να αναρριχηθεί έως τις 850 μονάδες που ενσωματώνει όλα τα θετικά και προεξοφλεί το θετικό σενάριο για οικονομία, πολιτικές και άλλες εξελίξεις.
Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι η αγορά αντιδρά με όρους προσδοκίας αλλά κάποια στιγμή όταν θα ξεκινήσει η πραγματική ανάλυση των αποτιμήσεων το ανοδικό κύμα θα ολοκληρωθεί.
Στις 850 μονάδες ενσωματώνονται όλα τα θετικά νέα της αγοράς.
Εν τω μεταξύ υποστηρίζουν ότι στις 13 Μάιου 2019 που θα αναβαθμιστούν στους δείκτες της MSCI η Εθνική τράπεζα και η Eurobank εκτιμάται ότι οι εισροές θα φθάσουν τα 100 εκατ μετοχές για την Eurobank και 27-30 εκατ μετοχές για την Εθνική τράπεζα.

Τα θετικά νέα προσεχώς

 -26 Απριλίου αναβάθμιση της Ελλάδος από τον αμερικανικό οίκο Standard and Poor’s σε ΒΒ- από Β+ ή κατά μια κλίμακα.
-3 Μαΐου αξιολόγηση της Ελλάδος από τον καναδικό οίκο DBRS με αναβάθμιση σε ΒΒ/Β από Β high ή κατά μια κλίμακα.
-7 Μαΐου θα εκδοθεί το νέο 7ετές ομόλογο με επιτόκιο 2,70%
-10 Μαΐου 2019 η Ελλάδα θα εξοφλήσει μερικώς δάνεια 3,7 δισεκ. στο ΔΝΤ που φέρουν επιτόκια περίπου 5%.
-13 Μαΐου ο οίκος MSCI θα αναβαθμίσει Εθνική και Eurobank στους δείκτες.
Μάλιστα η Wood εκτιμάει ότι αναμένεται να εισρεύσουν 128 εκατ δολάρια στον τίτλο της Eurobank.
Πλέον το Fairfax έχει μέση τιμή κτήσης μετά το deal με την Grivalia όχι 2,55 ευρώ στην Eurobank αλλά 0,94 ευρώ.
-Μέσα Μαΐου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εγκρίνει το APS ή Ιταλικό μοντέλο την πρόταση που αφορά συλλογική αντιμετώπιση έως 20 δισεκ. προβληματικών δανείων με παροχή εγγυήσεων από το κράτος.
-16 Μαΐου 2019 η Εθνική τράπεζα θα παρουσιάσει σε investment day το νέο επιχειρηματικό της σχέδιο όπως έχει αναλυθεί από το bankingnews.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης