Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Gazprom θα αγοράσει έως και τα 1.155 bcm φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Η Gazprom θα αγοράσει έως και τα 1.155 bcm φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν μέχρι τα τέλη Ιουνίου
Ξανάρχισαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Ρωσία
Η ρωσική Gazprom σχεδιάζει να αγοράσει έως και 1.155 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου, την Τρίτη 16/4/2019, σε πολύ μικρότερο όγκο από ό, τι τις προηγούμενες αγορές του.
Η χώρα της Κεντρικής Ασίας επανέλαβε τις εξαγωγές φυσικού αερίου στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα μετά από τριετή αναστολή, ανακοίνωσε η  Gazprom και η κυβέρνηση του Τουρκμενιστάν τη Δευτέρα.
Το Τουρκμενιστάν συνήθιζε να προμηθεύει μέχρι και 40 bcm φυσικού αερίου ετησίως στη Gazprom - η οποία το μεταπωλούσε στη Ρωσία και στο εξωτερικό - πριν από το 2009, όταν οι εξαγωγές σταμάτησαν λόγω ατυχήματος σε αγωγούς και εμπορικών διαφορών.
Οι εξαγωγές συνεχίστηκαν το 2010, αλλά οι όγκοι μειώθηκαν κατά περίπου τρία τέταρτα, καθώς η Ashgabat κατεύθυνε μεγάλο μέρος του φυσικού αερίου προς την Κίνα και σταμάτησε και πάλι το 2016.
Το Τουρκμενιστάν, το οποίο έχει τα έκτα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο, έπληξε οικονομικά την πτώση των εσόδων από εξαγωγές λόγω των χαμηλότερων τιμών της ενέργειας και της άρνησης της Ρωσίας να αγοράσει.
Η χώρα κατασκευάζει τώρα έναν αγωγό μέσω του Αφγανιστάν και του Πακιστάν στην Ινδία, ελπίζοντας να ενισχύσει τις εξαγωγές προς νέες αγορές, αν και ορισμένοι παρατηρητές αμφισβήτησαν τη σκοπιμότητα του έργου λόγω πολιτικών κινδύνων και κινδύνων για την ασφάλεια.
Εν τω μεταξύ, η Gazprom σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δικές της πωλήσεις στην Κίνα, όπου θα ανταγωνιστεί με το Ashgabat.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης