Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Φυσικό Αέριο: Απογείωση τζίρου στα 105 εκατ ευρώ στο Α' τρίμηνο του 2019 - Μπαίνει στην spot αγορά LNG

Φυσικό Αέριο: Απογείωση τζίρου στα 105 εκατ ευρώ στο Α' τρίμηνο του 2019 - Μπαίνει στην spot αγορά LNG

Στόχος 40.000 νέα συμβόλαια στην αγορά ηλεκτρισμού και 20.000 στην αγορά φυσικού αερίου μέσα στο 2019

Με μηδενικό δανεισμό, περί τα 42 εκατ. ευρώ στο ταμείο, κύκλο εργασιών 163 εκατ. ευρώ για το 2018 και 105,2 εκατ. ευρώ μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2019 η ΕΠΑ Αττικής αναδεικνύεται στην «πολύφερνη νύφη» που θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, δηλαδή της νέας εταιρίας που θα προκύψει από την αναδιάρθρωση της ΔΕΠΑ και θα ιδιωτικοποιηθεί σε ποσοστό 50,1%.
Για το 2019 η πρόβλεψη της εταιρίας αναμένει στα 200 εκατ ευρώ τον κύκλο εργασιών, που με τους τρέχοντες ρυθμούς θα έχει ξεπεραστεί από το πρώτο 6μηνο του έτους.
Η ΕΠΑ Αττικής που μετά την εξαγορά του μεριδίου της Shell ανήκει κατά 100% στη ΔΕΠΑ και λειτουργεί με την εμπορική ονομασία Φυσικό Αέριο, επεκτείνει με γοργούς ρυθμούς τη δραστηριότητα της και στην αγορά του ηλεκτρισμού, έχοντας συνάψει μέχρι σήμερα 20.000 νέα συμβόλαια, ενώ στοχεύει έως το τέλος του 2019 να έχει συνάψει 60.000 νέα συμβόλαια εκ των οποίων 40.000 στην αγορά του ηλεκτρισμού και 20.000 στην αγορά φυσικού αερίου.
Ταυτόχρονα εισέρχεται δυναμικά στον ανταγωνισμό και της χονδρικής αγοράς φυσικού αερίου αξιοποιώντας ευκαιρίες που ανοίγονται για αγορά spot φορτίων LNG.
Ήδη εντός του επόμενου διαστήματος θα προχωρήσει στην εισαγωγή του πρώτου φορτιού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, ακολουθώντας το παράδειγμα και των άλλων εταιριών του κλάδου.
Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί δημόσια από εταιρίες του τομέα της ενέργειας για συμμετοχή στον διαγωνισμό πώλησης του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας ο γενικός διευθυντής της «Φυσικό Αέριο» Γιάννης Μητρόπουλος υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον που εκφράζεται αποδεικνύει την αξία της εταιρίας, η οποία θα συνεχίσει δυναμικά την πορεία της παρά τις ανακατατάξεις εντός του ομίλου της ΔΕΠΑ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Φυσικό Αέριο συμμετέχει στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ εξασφαλίζοντας ποσότητες ρεύματος για την αύξηση του πελατολογίου της.
Μάλιστα ο κ. Μητρόπουλος σχολιάζει ότι οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ έπαιξαν ρόλο στο άνοιγμα της αγοράς και έχουν συμβάλλει στον ανταγωνισμό, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή πως θα είναι τα επόμενα 2-4 χρόνια η αγορά ηλεκτρισμού μετά την εφαρμογή του Target Model.

Ισχυρά αποτελέσματα το 2018

Το 2018 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία κατέγραψε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και διεύρυνε την πελατειακή της βάση. Στον έναν χρόνο λειτουργίας της ως ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας έθεσε ισχυρές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη το 2019, σημειώνοντας ήδη ρεκόρ επιδόσεων κατά το Α’ τρίμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα, το 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε τα €163 εκ., διαμορφώνοντας τα καθαρά κέρδη σε περισσότερα από €5,2 εκ. με τον όγκο πωλήσεων να φτάνει τα 3,3 εκ. (MWH). Παράλληλα, με 33.000 νέα συμβόλαια, τόσο στο φυσικό αέριο, όσο και στο ηλεκτρικό ρεύμα, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας εξυπηρετεί πλέον 400.000 νοικοκυριά και περισσότερες από 9.000 επιχειρήσεις και βιομηχανικούς πελάτες.
Η εταιρεία πέτυχε επίσης το 2018 σημαντική γεωγραφική εξάπλωση, με τη λειτουργία νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, τη δημιουργία νέων ομάδων πωλήσεων, την επέκταση του δικτύου των συνεργατών της σε Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και τη συνεργασία της με το ευρύ δίκτυο της Vodafone. Έτσι, μέσω του αναπτυξιακού της πλάνου, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας αποκτά πλέον παρουσία σε κάθε νομό της χώρας.
Επιπλέον, με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα €12 εκ. η εταιρεία δημιούργησε νέα δεδομένα στην εξυπηρέτηση πελατών στον κλάδο της ενέργειας, μέσα από εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα και στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικές εταιρείες, όπως η Interamerican, η EuropAssistance και η Alpha Bank.
Το Α’ τρίμηνο του 2019 η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας κατέγραψε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στα χρόνια λειτουργίας της, σημειώνοντας αύξηση 54%, αγγίζοντας τα €105,2 εκ. και με καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 48%, ξεπερνώντας τα €7 εκ.
«Με περισσότερα από 160 χρόνια παρουσίας στην αγορά η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι σήμερα μια εξαιρετικά δυναμική και υγιής επιχείρηση που δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους εργαζόμενους και τον μέτοχό της» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Ιωάννης Μητρόπουλος. «Παρά το γεγονός ότι το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, εμείς πετύχαμε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και θέσαμε σε λειτουργία νέα κανάλια και δομές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ακόμα πιο δυναμική ανάπτυξη το 2019. Ξεπερνώντας ήδη τους στόχους μας, το Α’ τρίμηνο του 2019 καταγράφουμε 14.560 νέα συμβόλαια σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, με το συνολικό στόχο για το έτος να ανέρχεται σε 60.000 νέα συμβόλαια. Διαθέτουμε την εμπειρία μια εταιρείας 160 χρόνων, σε συνδυασμό με το πάθος, την όρεξη και τη δυναμική μιας νέας επιχείρησης. Έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε διαρκώς καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που οδηγούν τον κλάδο στη νέα εποχή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης