Αναλύσεις

Αυξάνει τις εκτιμήσεις για το πετρέλαιο η Goldman Sachs - Στα 57,5 δολ.

tags :
Αυξάνει τις εκτιμήσεις για το πετρέλαιο η Goldman Sachs - Στα 57,5 δολ.
Οι τιμές Brent θα διαμορφώνονται μεταξύ 55 και 60 δολάρια
Η αγορά πετρελαίου έχει ενσωματώσει τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ για την παραγωγή, με την εστίαση να μετατοπίζεται πλέον στην προοπτική του συμψηφισμού της παραγωγής και της αύξησης της ζήτησης.
Αυτό διαπιστώνει η Goldman Sachs στην τελευταία ανάλυσή της για το πετρέλαιο, εκτιμώντας ότι αναμένεται ένα ισχυρότερο δολάριο πιθανότατα να περιορίσει την όποια άνοδο της τιμής του πετρελαίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας θα υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις μείωσης της παραγωγής έως τα τέλη Ιανουαρίου.
Μια πιθανή αύξηση της παραγωγής της Λιβύης θα αυξήσεις του κινδύνους για την αναρρίχηση του πετρελαίου στα 55 δολάρια.
Παρ' όλα αυτά η Σαουδική Αραβία φαίνεται να έχει ισχυρό κίνητρο να μειώσει την παραγωγή για να επιτευχθεί μια εξομάλυνση των αποθεμάτων, ακόμη και αν αυτό απαιτεί μια μεγαλύτερη μονομερή περικοπή.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η Goldman Sachs αυξάνει τις εκτιμήσεις της για την πορεία του αργού πετρελαίου έως το τέλος του δευτέρου τριμήνου του έτους στα 57,5 δολάρια το βαρέλι, από 55 δολάρια προηγουμένως.
Μετά το πρώτο εξάμηνο του έτους αναμένει η παγκόσμια αγορά να παραμείνει ισορροπημένη, με τις τιμές Brent να διαμορφώνονται μεταξύ 55 και 60 δολάρια.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης