Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συμφωνία GREENESCO (ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και China Electronics TGC για την υλοποίηση έργων ενέργειας και αποθήκευσης

Συμφωνία GREENESCO (ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και China Electronics TGC για την υλοποίηση έργων ενέργειας και αποθήκευσης

Η συμφωνία αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών προς την Ελληνική Οικονομία

Υπογράφηκε στην Αθήνα συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της GREENESCO Ενεργειακής Α.Ε., εταιρείας των Ομίλων ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ και  ATTICA FINANCE και του κρατικού κινεζικού ομίλου εταιρειών υψηλής τεχνολογίας CETC, μέλους του Hope Investment Development Corp. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μελέτη και υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας, παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευσης ενέργειας και εφαρμογών smart city.  

Συμφωνήθηκε επίσης να αναπτυχθεί  κοινό τμήμα για έρευνα-ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας.

Πιο αναλυτικά:
Η συμφωνία της GREENESCO A.E. με τον Όμιλο CETC αφορά στην παροχή από τον κινεζικό κολοσσό τεχνολογικά πρωτοπόρων λύσεων, στην δημιουργία κοινού τμήματος στην Ελλάδα για έρευνα-ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας αλλά και στην από κοινού ανάληψη μεγάλων έργων που αφορούν στην προώθηση της Ενεργειακής Εξοικονόμησης, στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών, στην Αποθήκευση Ενέργειας,  στην Συμπαραγωγή, στην Αφαλάτωση αλλά και την υλοποίηση εφαρμογών Smart City και βιώσιμης αστικής μετακίνησης.
Προβλέπει επίσης, τη συνεργασία για τη δημιουργία Κέντρου Έρευνας-Ανάπτυξης αλλά και Παραγωγής προϊόντων και Υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας αλλά και την από κοινού ανάληψη μεγάλων ενεργειακών έργων που θα προωθήσουν την ενεργειακή εξοικονόμηση και την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ουσιαστική οικονομική ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ενεργή προστασία του περιβάλλοντος.
Η συμφωνία αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών προς την Ελληνική Οικονομία, και  γενικότερα στο διαμορφούμενο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας, κάτι το οποίο είναι αναγκαίο για την γρήγορη ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας της χώρας μας, μέσω της προώθησης μακρόπνοων έργων βιώσιμης ανάπτυξης.
Εκπρόσωποι των εταιρειών πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης, του οργανισμού ENTERPRISE GREECE, της Δ.Ε.Η.ΑΝ, του Κ.Δ.Ε.Π, του Ε.Μ.Π.
Την συμφωνία υπέγραψαν την Παρασκευή, 12 Απριλίου, ο κ. Αλέξανδρος Πουλαρίκας, Διευθύνων Σύμβουλος της GREENESCO και ο κ. Li Jie, Σύμβουλος Διοίκησης της CETC.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης