Προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ολλανδίας - Βιετνάμ στην αιολική ενέργεια

Προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ολλανδίας - Βιετνάμ στην αιολική ενέργεια
Η ολλανδική αντιπροσωπεία συνόδευσε τον πρωθυπουργό Mark Rutte κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Βιετνάμ στις 9 Απριλίου
Την επιθυμία της να συνεργαστεί με το Βιετνάμ στον τομέα της αιολικής ενέργειας, εξέφρασε αντιπροσωπεία της Ολλανδίας, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που είχε με υπαλλήλους της Ba Ria-Vung Tau την περασμένη Παρασκευή (12/4).
Η ολλανδική αντιπροσωπεία συνόδευσε τον πρωθυπουργό Mark Rutte κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Βιετνάμ στις 9 Απριλίου.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων εργασίας της αντιπροσωπείας με το βιετναμέζικο Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου και τον όμιλο ηλεκτρισμού του Βιετνάμ, οι δύο πλευρές πρότειναν προσανατολισμούς για την ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα.
Από την πλευρά της, η Pauline Eizema, αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής στην Πρεσβεία των Κάτω Χωρών στο Βιετνάμ, έκανε λόγο για τις δυνατότητες ανάπτυξης αιολικής ενέργειας στο Βιετνάμ.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Επαρχιακής Λαϊκής Επιτροπής Le Tuan Quoc δήλωσε ότι η Ba Ria-Vung Tau ενθαρρύνει τους ικανούς και πεπειραμένους επενδυτές με σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για να επενδύσουν σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδίως αιολικής ενέργειας.
Αν και η επαρχία δεν διαθέτει ζώνες για ανάπτυξη αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα, είναι έτοιμη να παράσχει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στους επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης