Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η αγορά δημιουργεί βάσεις για μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση σύμφωνα με την FAST FINANCE

Η αγορά δημιουργεί βάσεις για μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση σύμφωνα με την FAST FINANCE
Οι ενεργειακές στην πρώτη θέση των αποδόσεων
To κλείσιμο της εβδομάδας λήξης 12/4/2019 μας βρήκε με κέρδη της τάξεως του 1,5-2,00% σε ΓΔ και FTSE και τραπεζικό κλάδο με τον ρευστότητα να διαχέεται και σε τίτλους της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης  εκτός από τον τραπεζικό. 
Η επιθετική τάση παραμένει κραταιά παράλληλα με τα ξένα χρηματιστήρια με τα επίπεδα να θέλουν την απαραίτητη προσοχή.
Τα νέα φαίνεται να είναι θετικά σε όλα τα επίπεδα μιας και το 10ετές κατάφερε να σπάσει το επίπεδο του 360 και να βρεθεί ήδη στις 330 μονάδες βάσης αλλάζοντας επίπεδο μετά από πολλά χρόνια δείχνοντας ότι πλέον έχει ξεκινήσει να κλείνει η ψαλίδα με τις υπόλοιπες χώρες.
Από την άλλη η κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να αποπληρώσει πρόωρα και μερικώς το δάνειο του IMF γεγονός που μας δείχνει πως πλέον έχουμε ξεκινήσει την ανοδική πορεία της οικονομίας. 
Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο πρώτος ωφελημένος από τα γεγονότα και δείχνει πως μπορεί να καταφέρει έστω και με καθυστέρηση να μπορέσει να λύσει τα πολύ σοβαρά προβλήματά του. 
Από την άλλη ορόσημο είναι η 26η Απριλίου μιας και περιμένουμε την βαθμολόγηση του S&P που σε περίπτωση αναβάθμισης η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε μία νέα έξοδο στις αγορές με 10ετές ομόλογο  και με χαμηλότερο επιτόκιο και από τα δάνεια του IMF.
Από την άλλη βλέπουμε ξένοι να συνεχίζουν όχι απλά με τοποθετήσεις αλλά και με εξαγορές  (βλέπε ΙΑΣΩ) κάτι που όλα δείχνουν ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.
O ΓΔ κινείται σαφώς πιο επιθετικά από τον ftse λόγω της έξαρσης του τραπεζικού κλάδου κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα να έχουμε μία αλλαγή σελίδας μπροστά μας στον κλάδο μετά από χρόνια.
Στα στατιστικά μας ο ΓΔ από αρχές έτους έχει κέρδη της τάξεως του 23,01%, ο ftse25 20,30% , ο τραπεζικός με κέρδη 41,97% και τέλος ο ftsem με κέρδη 24,24%.
Οι επιλογές μας με 20,16% υπό αποδίδοντας του ΓΔ κατά 2,85%.
Πρωταθλητές σε απόδοση ο Ελλακτωρ η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και το ΕΛΧΑ με 37%, η EUROBAK με 33% ο ΜΥΤΙΛ με 29% και η ΔΕΗ, η ΑΛΦΑ και ο ΟΤΕ με 28% Στον αντίποδα αρνητικός από τις επιλογές μας είναι μόνο ο ΟΛΘ με 1,5%

Μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι, στις 760 ο εβδομαδιαίος ΚΜΟ 200

Παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι για την αγορά αν και πλέον έχουμε μπει στην μεγάλη ζώνη του μεσοπρόθεσμου στόχους μας που μας κάνει να είμαστε πιο προσεχτικοί πλέον στις όποιες τοποθετήσεις μας ή και να κρατάμε άμυνες ρευστότητας μιας και μία διόρθωση θα δώσει ευκαιρία για χαμηλότερες τοποθετήσεις. Η οικονομία δείχνει ότι αρχίζει να αναπτύσσεται με σημαντικούς ρυθμούς μετά από αρκετά χρόνια με την ψυχολογία να ανεβαίνει σταδιακά για πολλούς λόγους κ. Τουρισμός, real estate και ενέργεια οδηγούν την ανάπτυξη ενώ βλέπουμε πως ο κατασκευαστικός κλάδος αλλά και η βιομηχανία ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Ο ΓΔ δοκιμάζει τον εβδομαδιαίο 200αρη στην ζώνη του 760 ενώ το 790 επίπεδο είναι το 61% όλης την πτωτική κίνησης από το 895 στο 592.
Οι 725 μονάδες γίνονται σημαντική κοντινή  στήριξη στην παρούσα.
Ακόμα και αν κάποιος είναι εκτός αγοράς πάντα υπάρχουν περίοδοι που η αγορά κάνει διορθώσεις  που δίνουν την δυνατότητα τοποθέτησης ειδικά μετά από μεγάλα ράλι.

ftse 25

Κέρδη λίγο πάνω από 1% για την εβδομάδα που πέρασε με το 1968-1972 επίπεδο να προβληματίζει βραχυπρόθεσμα. Μια κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση στο 2018 αν και πιο πιθανό είναι να δούμε μία πιο πλάγια κίνηση ή διόρθωση. Το 1938 είναι κοντινή στήριξη και η ζώνη του 1910 κύρια.
812

ΓΔ

Mε κέρδη της τάξεως του 1,5% έκλεισε ο ΓΔ την εβδομάδα που πέρασε. Όσο έχουμε κλείσιμο πάνω από το 759 η τάση είναι επιθετική και ο επόμενος στόχος είναι η ζώνη του 780-788 που είναι και το 61% όλης της πτώσης. Κοντινή στήριξη το 754 και κύρια το 735-740.

45

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης