Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Baker Hughes: Αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα

tags :
Baker Hughes: Αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα
Οι εταιρείες πρόσθεσαν δύο εγκαταστάσεις την εβδομάδα έως τις 12 Απριλίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 833
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις   αύξησαν τον αριθμό των  εξέδρων εξόρυξης πετρελαίου που λειτουργούν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού να έχουν ενισχυθεί  πάνω από 40% μέχρι στιγμής φέτος.
Οι εταιρείες πρόσθεσαν δύο εγκαταστάσεις την εβδομάδα έως τις 12 Απριλίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 833, ανακοίνωσε  η   Baker Hughes   την Παρασκευή 12/4/2019
Η καταμέτρηση στις  Η.Π.Α., ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι υψηλότερος από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ενεργές 815 εξέδρες.
Ο αριθμός μειώθηκε τους τελευταίους τέσσερις μήνες καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας και παραγωγής μείωσαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, και  επικεντρώνονται στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.
Έχοντας μειώσει τις δαπάνες και χωρίς αγοραστές που επιθυμούν να αποκτήσουν περιουσιακά στοιχεία, ορισμένοι παραγωγοί σχιστολιθικών πεδίων των ΗΠΑ - η Pioneer Natural Resources Co, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Permian και η Laredo Petroleum Inc - στρέφονται προς περικοπές του εργατικού δυναμικού.
Ωστόσο, οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες ενισχύουν την παρουσία τους, ιδιαίτερα στη Permian, το μεγαλύτερο πεδίο σχιστολιθικού πετρελαίου.
Την Παρασκευή, η Chevron Corp ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την Anadarko Petroleum Corp για 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια συμφωνία που διπλασιάζει την θέση της στο σχιστόλιθο των ΗΠΑ και προωθεί την τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή στον κόσμο στη δεύτερη θέση στην παραγωγή αργού και τον κορυφαίο παραγωγό πετρελαίου των ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα στα 65 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι περικοπές εφοδιασμού από τη Βενεζουέλα και το Ιράν, και οι συγκρούσεις στη Λιβύη, στήριξαν τις τον περιορισμό της αγοράς, ενώ τα αισιόδοξα κινεζικά οικονομικά στοιχεία μείωσαν τις ανησυχίες για τη μείωση της ζήτησης.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού  διαπραγματεύονταν περίπου 64 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και 61 δολάρια για το 2020.
Περί τις 21:18 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν 0,96% στα 64 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε άνοδο 1,34% στα 71,78 δολάρια το βαρέλι.
Η αμερικανική παραγωγή αργού αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,43 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) σε ρεκόρ 12,39 εκατομμυρίων bpd το 2019, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας (EIA)  αναβαθμίζοντας την προηγούμενη πρόβλεψη για άνοδο 1,35 εκατομμυρίων bpd .
Αυτό ξεπερνά το σημερινό υψηλό των 10,96 εκατομμυρίων bpd το 2018.
Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co των Η.Π.Α. ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί δείχνουν μια ποσοστιαία μείωση των μεσαίων μονάδων στις κεφαλαιουχικές δαπάνες για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019 έναντι 2018.
Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου το 11% λιγότερο το 2019, ενώ οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.
Σύμφωνα με την Cowen  όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί   έχουν αναφέρει ότι θα δαπανήσουν περίπου 81,0 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 85,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.
Σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.041.. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.
Οι ειδικοί της Simmons & Co, ειδικοί της ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των ΗΠΑ Piper Jaffray, ωστόσο, προβλέπουν ότι ο μέσος συνδυασμός εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα διαμορφωθεί από 1.032 το 2018 σε 1.019 το 2019 και θα αυξηθεί στα 1.097 το 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης