Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Υπεραξίες 2 δισ από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναζητεί η ACS στο IPO της

Υπεραξίες 2 δισ από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναζητεί η  ACS στο IPO της

Στόχος οι ανταγωνιστιές συνθήκες και η μείωση εκπομπών ρύπων

Η ισπανική κατασκευαστική εταιρεία ACS έχει προσλάβει τράπεζες για να την βοηθήσουν να αποφασίσει εάν θα συμπεριλάβει  στη λίστα της IPO τη μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ανταγωνιστικές τιμές στον κλάδο, ανακοίνωσε την Παρασκευή  12/4/2019.
Η παγκόσμια ζήτηση για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά τις επόμενες δεκαετίες, καθώς οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες κινούνται προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της αλλαγής του κλίματος περιορίζοντας τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, βοηθούμενες από την πτώση του κόστους τεχνολογίας.
Η ACS ανέφερε  ότι οι ανανεώσιμες δραστηριότητές της, που διαχειρίζεται η μονάδα της Cobra, συγκέντρωσαν τις ηλιακές φωτοβολταϊκές, αιολικές και ηλιακές θερμικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ήδη λειτουργούντων και μερικών ακόμη.
Οι ισπανικές εφημερίδες El Pais και Expansion ανέφεραν ότι η νέα εταιρεία θα μπορούσε να εκτιμηθεί σε περίπου 2 δισ. Ευρώ
Δεν έχουν ακόμη ληφθεί επίσημες αποφάσεις και δεν έχει καθοριστείτο έυρος των τιμών, ανέφερε η ACS.
"Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να επιτρέψει την ανάπτυξη ενεργειακών έργων με πολύ ανταγωνιστικές συνθήκες τιμών και να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών σύμφωνα με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ατζέντας του 2030", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη.
Η ACS δήλωσε ότι συνεργάζεται με τράπεζες όπως οι Goldman Sachs, Natixis και Societe Generale σχετικά με την πιθανή συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης