Το πολωνικό διυλιστήριο της PKN σταματά τις αγορές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία

Το πολωνικό διυλιστήριο της PKN σταματά τις  αγορές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία
Το διυλιστήριο, στο Plock, λαμβάνει περίπου 1,4 εκατομμύρια τόνους αργού το μήνα, εκ των οποίων 700.000 τόνοι προέρχονται από μη ρωσικές πηγές
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Πολωνίας, PKN Orlen, ανακοίνωσε την Παρασκευή 12/4/2019 ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει κατά το ήμισυ περίπου το μερίδιο του ρωσικού αργού στο μονάδα της Πολωνίας, αυξάνοντας τις παραδόσεις από εναλλακτικές πηγές.
Η κρατική PKN, της οποίας η πολωνική μονάδα προμηθευόταν  αργό σχεδόν αποκλειστικά από τη Ρωσία, άρχισε να αγοράζει και από άλλες  χώρες  πριν από μερικά χρόνια, ως μέρος της σχεδίου μείωσης της εξάρτησης από την Ρωσία.
Το διυλιστήριο, στο Plock, λαμβάνει περίπου 1,4 εκατομμύρια τόνους αργού το μήνα, εκ των οποίων 700.000 τόνοι προέρχονται από μη ρωσικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων 300.000 τόνων από τη Σαουδική Αραβία βάσει σύμβασης με το κρατικό πετρελαϊκό γίγαντα Saudi Aramco.
Το διυλιστήριο παίρνει επίσης αργό πετρέλαιο από τη Νορβηγία, την Αγκόλα και τη Νιγηρία, ανέφερε η PKN σε ανακοίνωσή της.
Συνολικά, τα διυλιστήρια της PKN - στην Πολωνία, την Τσεχία  και τη Λιθουανία - λαμβάνουν το 30% του αργού πετρελαίου τους εκτός Ρωσίας

www.worldenergynews.gr

worldenergynews.gr