Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέος κανονισμός κατάστασης προσωπικού στον ΑΔΜΗΕ

tags :
Νέος κανονισμός κατάστασης προσωπικού στον ΑΔΜΗΕ
Ο νέος ΚΚΠ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και αντιλήψεις ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος και κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν θεσπιστεί στο πέρασμα των χρόνων μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων
Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι τίθεται σε ισχύ ο νέος Κανονισμός Κατάστασης Προσωπικού (ΚΚΠ), ο οποίος εκσυγχρονίζει και επικαιροποιεί τις διατάξεις που διέπουν τη σχέση μεταξύ της Διοίκησης και των εργαζομένων της Εταιρείας.
Ο νέος ΚΚΠ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και αντιλήψεις ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος και κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν θεσπιστεί στο πέρασμα των χρόνων μέσω των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού
  • Την αποσύνδεση των κλιμακίων μισθολογικής ωρίμανσης από την αξιολόγηση 
  • Τη χορήγηση αδειών μετ΄αποδοχών για μισθωτούς - δότες μυελού των οστών, για μισθωτούς με τέκνα που πάσχουν από σοβαρές νοητικές ασθένειες
  • Την επαύξηση των ημερών γονικής άδειας κατά δύο ημέρες
  • Τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων περί πειθαρχικού ελέγχου
  • Την ένταξη των νεοπροσλαμβανομένων στο τακτικό προσωπικό μετά την πάροδο επτά μηνών, έναντι δυο ετών που ίσχυε μέχρι πρότινος.
‘Οπως δήλωσε κατά την τελετή υπογραφής του νέου ΚΚΠ ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Γιώργος Αδαμίδης, «Ο νέος ΚΚΠ του ΑΔΜΗΕ διατηρεί όλα τα θετικά του υφιστάμενου Κανονισμού και ενσωματώνει νέα στοιχεία που προσφέρουν τα εχέγγυα στους εργαζομένους για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους». Τόνισε δε ότι το Σωματείο θα σταθεί στο πλευρό της Διοίκησης κατά την υλοποίηση των μεγάλων έργων που έχει αναλάβει, όπως η διασύνδεση Κρήτης-Αττικής που έχει ανατεθεί στην «Αριάδνη Interconnection”.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης σημείωσε από την πλευρά του ότι «Η ανανέωση των κειμένων των συμφωνιών μεταξύ Διοίκησης και ΓΕΝΟΠ έγινε με απόλυτο σεβασμό στο εργατικό δυναμικό του ΑΔΜΗΕ και τα δικαιώματά του»,  υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει η θέληση να εδραιωθεί η καλή σχέση μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων που είναι προαπαιτούμενο για την ομαλή εξέλιξη των πολυάριθμων και σύνθετων projects που υλοποιεί στην παρoύσα φάση η εταιρεία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης