Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συμφωνία Γαλλίας - Κίνας για την ανάπτυξη υπεράκτιων έργων αιολικής ενέργειας

tags :
Συμφωνία Γαλλίας - Κίνας για την ανάπτυξη υπεράκτιων έργων αιολικής ενέργειας
Η συνεργασία θα προωθήσει την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στις ανατολικές παράκτιες περιοχές της Κίνας και θα βελτιώσει την ενεργειακή δομή της επαρχίας, ανέφεραν οι ειδικοί
Συμφωνία στο Παρίσι υπέγραψαν η China Energy Investment Corporation (CHN Energy) και η EDF τον περασμένο μήνα για την κατασκευή του υπεράκτιου έργου αιολικής ενέργειας με χωρητικότητα 500.000 κιλοβάτ στην πόλη Dongtai, σύμφωνα με τις πηγές με την εταιρεία Guohua Energy Investment Jiangsu, θυγατρική της CHN Energy.
Πρόκειται για το πρώτο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας με εγχώριες και ξένες επενδύσεις στην Κίνα. Συνολικά 7,94 δισ. γιουάν (1,18 δισ. δολάρια ΗΠΑ) θα επενδυθούν, με την EDF να κατέχει μερίδιο 35%.
Ειδικότερα, το project περιλαμβάνει δύο φάσεις.
Η πρώτη φάση, με χωρητικότητα 300.000 κιλοβάτ, άρχισε να κατασκευάζεται και θα συνδεθεί με το δίκτυο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Η δεύτερη φάση, με δυναμικότητα 200.000 κιλοβάτ, θα ξεκινήσει την κατασκευή φέτος και θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2020.
Η συνεργασία θα προωθήσει την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στις ανατολικές παράκτιες περιοχές της Κίνας και θα βελτιώσει την ενεργειακή δομή της επαρχίας, ανέφεραν οι ειδικοί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης