Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Εξαγορά ποσοστού 25,1% της γερμανικής SOWITEC από την Vestas

tags :
Εξαγορά ποσοστού 25,1% της γερμανικής SOWITEC από την Vestas
Η εξαγορά, η οποία υπόκειται σε κανονιστική έγκριση, αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019
Την εξαγορά ποσοστού 25,1% στη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης βιώσιμης ενέργειας SOWITEC με δυνατότητα να αποκτήσει ολόκληρη την εταιρεία εντός τριών ετών, ανακοίνωσε η Vestas.
Σύμφωνα με δήλωση του αιολικού κολοσσού της Δανίας, η συγκεκριμένη εξαγορά έχει ως στόχο την υποστήριξη της στρατηγικής της Vestas και την αύξηση της ικανότητάς της να συνεργάζεται με τους πελάτες της στην ανάπτυξη έργων σε επιλεκτικές αγορές.
«Με την επένδυση στην SOWITEC, η Vestas ενισχύει την ικανότητά μας να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις βιώσιμης ενέργειας, αξιοποιώντας την αποδεδειγμένη προσφορά της SOWITEC στο πλαίσιο των αναπτυξιακών υπηρεσιών", ανέφερε.
Η SOWITEC έχει περίπου 60 αιολικά και ηλιακά έργα συνολικού ύψους άνω των 2.600 μεγαβάτ ανά την υφήλιο, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.
Με το μερίδιο της βιώσιμης ενέργειας του ενεργειακού μίγματος να αυξάνεται από περίπου 10% σήμερα σε πάνω από 30% μέχρι το 2035, τα υβρίδια αποτελούν βασικό μέρος του στόχου της Vestas να αναπτύξει βιώσιμες ενεργειακές λύσεις με τον άνεμο στον πυρήνα τους", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τη δήλωση, η SOWITEC αναμένεται να παρουσιάσει το 2018 ενοποιημένα έσοδα ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ.
Η εξαγορά, η οποία υπόκειται σε κανονιστική έγκριση, αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης