Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στον πλήρη έλεγχο της αμερικανοβρετανικής NUR Energy η άδεια παραγωγής ηλιοθερμικού σταθμού στην Κρήτη

Στον πλήρη έλεγχο της αμερικανοβρετανικής NUR Energy η άδεια παραγωγής ηλιοθερμικού σταθμού στην Κρήτη

Από την εταιρία που θα αναπτύξει το έργο αποχώρησε η Motor Oil, πουλώντας το ποσοστό που κατείχε

Στη βεβαίωση της νέας μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας «NUR-MOH Ηλιοθερμικής Ενέργειας», η οποία κατέχει άδεια παραγωγής για την εγκατάσταση ενός ηλιοθερμικού σταθμού στην Κρήτη, προχώρησε η ΡΑΕ.
Η νέα μετοχική σύνθεση προέκυψε από την πώληση στη Nur Energie του ποσοστού 50% που κατείχε η Motor Oil στην εταιρεία, η οποία κατέστη πλέον και μοναδική της μέτοχος.
Η ολοκλήρωση της πώλησης ανακοινώθηκε από τη Motor Oil τον περασμένο Οκτώβριο, παράλληλα με την υπογραφή συμφωνίας πώλησης στην εταιρία  Μυτιληναίος του ποσοστού 50% που κατείχε στην Μ&Μ Gas.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, και οι δύο κινήσεις εντάσσονται στη στρατηγική ορθολογισμού των δραστηριοτήτων του Ομίλου Motor Oil.
Στόχος της «NUR-MOH Ηλιοθερμικής Ενέργειας» είναι να εγκαταστήσει έναν ηλιοθερμικό σταθμό 52 MW στην περιοχή Αθερινόλακκος του νομού Λασιθίου στην Κρήτη.
Η μονάδα θα αποτελείται από ένα ηλιακό πεδίο, το οποίο περιλαμβάνει πύργους ισχύος που περιβάλλονται από συστοιχία 24.000 ηλιοστατών (κατόπτρων) 19 τ.μ. ο καθένας, οι οποίοι θα αντανακλούν τις ακτίνες στον ηλιακό συλλέκτη που θα βρίσκεται στον πύργο ισχύος ύψους 200 μέτρων.
Η ηλιοθερμική μονάδα σχεδιάζεται ώστε να είναι ικανή να παράγει ατμό για εισαγωγή στον ατμοστρόβιλο και δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο ονομαστικό φορτίο (52 μεγαβάτ) με αυτονομία μέχρι και 5 ωρών.
Επιπλέον, θα περιλαμβάνει σύστημα εφεδρικής θέρμανσης με δύο συμβατικούς ατμολέβητες συνολικής ισχύος 140 θερμικών μεγαβάτ που καταναλώνουν πετρέλαιο.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τον ηλιακό συλλέκτη υπολογίζεται σε 76.250 MWh, ενώ από το εφεδρικό σύστημα συμβατικών λεβήτων (με καύση πετρελαίου) σε 877 MWh.
H NUR Energy έχει ως μετόχους δύο funds, το αμερικανικό Armonia LLC και το βρετανικό LowCarbon Ltd, τα οποία χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια στις ΑΠΕ.
Η NUR, εκτός από την Ελλάδα έχει παρουσία στην Τυνησία, Μαρόκο, Ιταλία, Γαλλία και Ινδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης