Πετρέλαιο

Ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εάν οι τιμές φθάσουν τα 85 δολάρια

tags :
Ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εάν οι τιμές φθάσουν τα 85 δολάρια

Οι συνδυασμένες περικοπές της προσφοράς βοήθησαν να οδηγήσουν σε ράλι  τις τιμές του πετρελαίου με άνοδο  32% φέτος σε σχεδόν $ 72 το βαρέλι

Ο ΟΠΕΚ θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου από τον Ιούλιο αν η προσφορά της Βενεζουέλας και του Ιράν μειωθεί περαιτέρω και οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται.
Η παραγωγή αργού της Βενεζουέλας μειώθηκε κάτω από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ. Η προσφορά του Ιράν θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω μετά τον Μάιο αν, όπως πολλοί αναμένουν, η Ουάσινγκτον ενισχύσει τις κυρώσεις της κατά της Τεχεράνης.
Οι συνδυασμένες περικοπές της προσφοράς βοήθησαν να οδηγήσουν σε ράλι  τις τιμές του πετρελαίου με άνοδο  32% φέτος σε σχεδόν $ 72 το βαρέλι, προκαλώντας πιέσεις από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump στον ΟΠΕΚ να διευκολύνει τις προσπάθειες στήριξης της αγοράς.
Ο ΟΠΕΚ λέει ότι τα όρια πρέπει να παραμείνουν, αλλά αυτή η στάση είναι τώρα πιο μαλακή.
"Αν υπάρξει μεγάλη πτώση της προσφοράς και το πετρέλαιο αυξηθεί στα 85 δολάρια, αυτό δεν είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε, οπότε ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε την παραγωγή", ανέφερε πηγή του ΟΠΕΚ.
Οι προοπτικές της αγοράς παραμένουν ασαφείς και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο η Ουάσινγκτον σφίγγει τον κλοιό για το Ιράν και τη Βενεζουέλα πριν από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο, πρόσθεσε η πηγή του Reuters.
Oι OPEC +, μειώνουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια μονάδες βάσης από την 1η Ιανουαρίου για έξι μήνες και συναντιούνται στις 25-26 Ιουνίου για να αποφασίσουν εάν θα επεκτείνουν το σύμφωνο.
Άλλη πηγή του ΟΠΕΚ ανέφερε ότι οι παραγωγοί «θα μπορούσαν» να αντλήσουν περισσότερα χρήματα αν η παραγωγή μειωθεί περαιτέρω από το Ιράν και τη Βενεζουέλα και το πετρέλαιο κινηθεί πάνω από $ 80 μέχρι τον Ιούνιο Εάν συμβεί αυτό, οποιαδήποτε αύξηση θα είναι μικρότερη από 1,2 εκατομμύρια bpd, ανέφερε η πηγή.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης