Περιβάλλον

Κίνητρα για την απόσυρση ρυπογόνων οχημάτων ξεκίνησε η Σανγκάη

Κίνητρα για την απόσυρση ρυπογόνων οχημάτων ξεκίνησε η Σανγκάη

Οι δημοτικές αρχές έχουν εγκρίνει ένα σχέδιο επιχορήγησης αξίας 3 δισεκ. γιουάν για το πρόγραμμα ανταλλαγής

Οι ιδιοκτήτες βαρέως ρυπογόνων αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής της SAIC Motor, της μεγαλύτερης κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας που εδρεύει στη Σανγκάη, καθώς η πόλη προσφέρει κίνητρα για την απόσυρση τέτοιου είδους οχημάτων προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της ατμόσφαιρας.
Το πρόγραμμα ανταλλαγής, που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου, έχει ήδη ανταμείψει πάνω από 800 ιδιοκτήτες οχημάτων, ενώ άλλοι 1.000 έχουν ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία, όπως ανακοίνωσε η SAIC Motors. Στη Σανγκάη κυκλοφορούν πάνω από 600.000 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, των οποίων η εκπομπή ρύπων δεν πληροί τα εθνικά πρότυπα Stage III. Ανεξάρτητα από τη μάρκα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να ανταλλάξουν το αυτοκίνητό τους με ένα νέο από την SAIC Motors, ενώ μέσω του προγράμματος μπορούν να λάβουν "ανταμοιβή" έως 10.000 γιουάν (1.490 δολαρίων) για την αγορά καινούριων οχημάτων που κινούνται με καύσιμα και 15.000 γιουάν για νέα ενεργειακά οχήματα.
Οι δημοτικές αρχές έχουν εγκρίνει ένα σχέδιο επιχορήγησης αξίας 3 δισεκ. γιουάν για το πρόγραμμα ανταλλαγής. Παράλληλα, η πόλη αντικαθιστά τα δημόσια οχήματα, όπως λεωφορεία, ταξί και οχήματα ταχυδρομικών υπηρεσιών, με νέα ενεργειακά αυτοκίνητα στο πλαίσιο αναβάθμισης του δικτύου μεταφορών της, δήλωσε ο Σι Γουεντζούν, αξιωματούχος από την Επιτροπή Οικονομίας και Πληροφορικής της Σανγκάης. Δήλωσε ότι η Σανγκάη σκοπεύει να κατασκευάσει περισσότερους σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς και νέους σταθμούς ανεφοδιασμού με υδρογόνο.
Το 2018, η Σανγκάη είχε 73.724 ταξινομήσεις νέων ενεργειακών οχημάτων, αυξημένες κατά περισσότερο από 20% συγκριτικά με έναν χρόνο νωρίτερα, φθάνοντας συνολικά τα 240.000 αυτοκίνητα. Φέτος, 60.000 νέα οχήματα θα βγουν στους δρόμους της πόλης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης