Ενέργεια

EDF: Λανθασμένες συγκολλήσεις απειλούν την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη Γαλλία

tags :
EDF: Λανθασμένες συγκολλήσεις απειλούν την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στη Γαλλία

Οι επισκευές θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω καθυστερήσεις και να αυξήσουν το κόστος

Η EDF θα πρέπει να επισκευάσει λανθασμένες συγκολλήσεις στο πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζει στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με το τεχνικό σκέλος της γαλλικής πυρηνικής ρυθμιστικής αρχής ASN.
Σύμφωνα με το Reuters  η σύσταση της IRSN, η οποία θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί από την ASN σε απόφαση που αναμένεται τον Ιούνιο, θα μπορούσε να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και να οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστερήσεις στον αντιδραστήρα στο Flamanville, ο οποίος έχει ήδη εκτός χρονοδιαγραμμάτων και  προϋπολογισμού κατά δισεκατομμύρια ευρώ.
"Δεδομένης της σημασίας των διαπιστωμένων ελαττωμάτων, η IRSN κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η EDF, αντί να προσπαθεί να δικαιολογήσει ότι οι συγκολλήσεις είναι κατάλληλες για υπηρεσία στην τρέχουσα κατάσταση, πρέπει να προχωρήσει στην επισκευή τους", ανέφερε η IRSN σε ανακοίνωση.
Δεδομένου ότι οι συγκολλήσεις έπρεπε να είναι 100% άθικτες, ο αντιδραστήρας Flamanville δεν έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε πιθανή διαρροή. Η EDF ήλπιζε να πείσει τον ρυθμιστή ότι οι συγκολλήσεις ήταν ασφαλείς.
Η EDF ανέφερε για πρώτη φορά προβλήματα με τις συγκολλήσεις τον Φεβρουάριο του 2018. Τον περασμένο Ιούλιο δήλωσε ότι καθυστερεί την εκκίνηση του αντιδραστήρα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης