Τελευταία Νέα

Η Κροατία θα τριπλασιάσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας

Η Κροατία θα τριπλασιάσει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας
Το 2017 η Κροατία παρήγαγε σχεδόν το 30% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς
Η Κροατία θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας τις επόμενες τρεις δεκαετίες, με την άμεση εστίαση της ηλιακής ενέργειας, ανέφερε την Πέμπτη  11/4/2019 εμπειρογνώμονας που διαμορφώνει τη νέα εθνική ενεργειακή στρατηγική.
"Ο στόχος είναι να αυξηθεί το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ενέργειας στο 90% μέχρι το 2050. Θα περιλαμβάνει ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, υδροηλεκτρική ενέργεια και γεωθερμική ενέργεια", δήλωσε ο Goran Granic, επικεφαλής ενός τοπικού think tank με την προετοιμασία κατευθυντήριων γραμμών για τη μελλοντική ανάπτυξη ενέργειας της Κροατίας
Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει τη νέα στρατηγική, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2050, αργότερα αυτό το τρίμηνο.
Οι επενδύσεις σε νέες παραγωγικές ικανότητες ήταν σχετικά χαμηλές από τότε που η χώρα έγινε ανεξάρτητη το 1991.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2017 η Κροατία παρήγαγε σχεδόν το 30% των ενεργειακών αναγκών της από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς.
"Την προηγούμενη δεκαετία οι περισσότερες επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν σε αιολικά πάρκα, όμως τώρα περιμένω ένα ισχυρό επενδυτικό κύμα στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Κροατία, εν μέσω πτώσης των τιμών της τεχνολογίας", δήλωσε ο Granic στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την ενέργεια στη πόλη της Πούλα στην βόρεια Αδριατική.
Είπε ότι η μελλοντική χρηματοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κροατία δεν θα είχε, αντίθετα από τα προηγούμενα χρόνια, κρατικά κίνητρα, με εξαίρεση τις γεωθερμικές πηγές, όπου οι επενδύσεις είναι αρχικά δαπανηρές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης