Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Trump επιταχύνει αγωγούς φυσικού αερίου και τερματικούς εξόρυξης άνθρακα κόντρα στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος

tags :
Ο Trump επιταχύνει αγωγούς φυσικού αερίου και τερματικούς εξόρυξης άνθρακα κόντρα στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος

Διατάγματα που αφορούν την ποιότητα του καθαρού νερού και μπλοκάρουν έργα αλλάζουν κατ εντολή Trump

Ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump πρόκειται να εκδώσει δύο εκτελεστικές εντολές,  στο ενεργειακό κέντρο του Τέξας για την επιτάχυνση των έργων φυσικού αερίου, άνθρακα και πετρελαίου που καθυστερούν οι παράκτιες πολιτείες, καθώς επιδιώκει την στήριξη των εμπλεκομένων  πριν από τις εκλογές του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με το Reuters οι εντολές του Trump θα αφορούν την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) προκείμενου να προχωρήσει στην αλλαγή του αμερικανικού νόμου για το καθαρό νερό που επέτρεψε στις πολιτείες, με βάση περιβαλλοντικούς λόγους, να καθυστερήσουν έργα όπως οι αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου στη Νέα Αγγλία και οι τερματικοί σταθμοί εξόρυξης άνθρακα στη Δύση Ακτή.
Επίσης θα αφορά ένα κέντρο κατάρτισης για τα μέλη του συνδικάτου στη βιομηχανία πετρελαίου στο Χιούστον, ένα γεγονός που έχει τεθεί στις εκδηλώσεις συγκέντρωσης κεφαλαίων στο Τέξας για την εκστρατεία του 2020.
"Οι ξεπερασμένες ομοσπονδιακές οδηγίες και κανονισμοί που εκδόθηκαν από την EPA έχουν προκαλέσει σύγχυση και αβεβαιότητα που οδηγούν σε καθυστερήσεις έργων, χαμένες θέσεις εργασίας και μειωμένες οικονομικές επιδόσεις", δήλωσε αξιωματούχος σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη. "Δεν προσπαθούμε να αποσπάσουμε την εξουσία από τις πολιτείες, αλλά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι κρατικές ενέργειες συμμορφώνονται με τον νόμο".
"Ο Trump μπορεί να προσπαθήσει να ξαναγράψει τους κανονισμούς υπέρ του Big Oil, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει την δύναμη των ανθρώπων και το κίνημά μας", δήλωσε ο May Boeve, επικεφαλής της 350.org.
Οι εντολές θα αφορούν στην EPA  για να αναθεωρήσει και να ενημερώσει τις οδηγίες που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Δημοκρατικού Προέδρου Barack Obamaς σχετικά με τη λεγόμενη 401 διάταξη του Νόμου για το Καθαρό Νερό. Το μέτρο απαιτούσε από τις εταιρείες να λαμβάνουν πιστοποιήσεις από τις πολιτείες πριν από την κατασκευή διακρατικών αγωγών που έχουν εγκριθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης το χρησιμοποίησε για να μπλοκάρει τους αγωγούς φυσικού αερίου στη Νέα Αγγλία, αναγκάζοντας την περιοχή κατά καιρούς να εισάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο από χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.
Το 2017, ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Jay Inslee, Δημοκρατικός και υποψήφιος πρόεδρος του 2020, αρνήθηκε την άδεια για το Millennium Bulk Terminal, μια εγκατάσταση εξαγωγής άνθρακα που θα επέκτεινε την ικανότητα των εταιρειών να αποστέλλουν άνθρακα στις ασιατικές αγορές.
Ο Inslee, ο οποίος έχει επικεντρώσει την εκστρατεία του στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, «επιτέθηκε» την τελευταία τακτική του Trump για την ενέργεια.
"Αν ο Donald Trump το προτείνει, α) παραβιάζει την επιστήμη και β) πιθανώς παραβιάζει κάθε αίσθηση της οικονομικής ανάπτυξης, διότι γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη προέρχεται τώρα από την ανάπτυξη νέων ενεργειακών τεχνολογιών", ανέφερε ο Inslee στο περιθώριο μιας διάσκεψη στη Νέα Υόρκη.
Οι εκτελεστικές εντολές αποτελούν μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης Trump για την "κυριαρχία στην ενέργεια" και την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, αλλά η αναγκαστική εκτέλεση των αλλαγών της EPA  θα χρειαστεί χρόνο.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι ο οργανισμός θα πρέπει να ακολουθήσει κανονικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης μιας περιόδου σχολιασμού, και ότι τα έργα που έχουν ήδη συνδεθεί με δικαστικές υποθέσεις "είναι προφανώς ένα πολύ πιο μακροπρόθεσμο ζήτημα".
Μία από τις εντολές θα κατευθύνει τον γραμματέα των μεταφορών για  να προτείνει την αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου, υγρού τύπου καυσίμου, σε εγκεκριμένα σιδηροδρομικά οχήματα, μια αλλαγή που θα μπορούσε να αυξήσει τη ροή μεταξύ τερματικών σταθμών και αγορών.
Οι εκτελεστικές εντολές θα μπορούσαν επίσης να επιταχύνουν έργα στο Τέξας.
Οι επενδυτές ενέργειας που αγωνίζονται για άδειες κατασκευής τερματικών σταθμών εξαγωγής πετρελαίου κατά μήκος της ακτής του Κόλπου δηλώνουν ότι συνεργάστηκαν στενά με αξιωματούχους του Trump σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι ρυθμιστικές αναθεωρήσεις των εγκαταστάσεων που είναι ικανές  για  υπερατλαντικά φορτία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης