Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η Shell αποχωρεί από έργο LNG στη Βαλτική υπό τη Gazprom στη Ρωσία

tags :
Η Shell αποχωρεί  από έργο LNG στη Βαλτική  υπό τη Gazprom στη Ρωσία
Παραμένει μέτοχος στο Sakhalin-2 υπό την  Gazprom


Η Royal Dutch Shell αποφάσισε να αποχωρήσει από έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)  υπό την ηγεσία της ρωσικής  Gazprom στις ακτές της ρωσικής Βαλτικής.
Η δυτική  επιχείρηση περιορίζει  την επέκτασή της  στη Ρωσία λόγω των πιέσεων από τις κυρώσεις που επιβάλλονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ για την Gazprom θα μπορούσε να σημαίνει περιορισμένη πρόσβαση στην τεχνολογία της Shell, καθώς και την ανάγκη για τη χρηματοδότηση του έργου χωρίς τη βοήθεια της αγγλο-ολλανδικής μεγάλες.
Η Shell, η οποία έχει μακρά ιστορία ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ήταν οι πιθανές συνέπειες της πρόσφατης
απόφασης της Gazprom  να προχωρήσει στην πλήρη ολοκλήρωση
των σταθμών LNG και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Βαλτική.
Μετά την ανακοίνωση της Gazprom στις 29 Μαρτίου σχετικά με την τελική απόφαση  ανάπτυξης του LNG της Βαλτικής, αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συμμετοχή μας σε αυτό το έργο ", ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Cederic Cremers, πρόεδρος της Shell Russia.
"Έχουμε μια σειρά άλλων συνεχιζόμενων έργων με τη Gazprom, μεταξύ αυτών και ως μέρος της στρατηγικής συμμαχίας που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο εταιρειών το 2015, τα οποία δεν επηρεάζονται από αυτή την απόφαση", πρόσθεσε ο Cremers.
Η Shell παραμένει μέτοχος στο  Sakhalin-2 υπό την  Gazprom, τα οποία παράγουν LNG στο νησί Sakhalin του ρωσικού Ειρηνικού. Η Shell αγωνίζεται να αυξήσει την παραγωγή του υπερψυγμένου αερίου στο έργο για πολλούς λόγους.
Η απόφασή της να εγκαταλείψει το έργο της Βαλτικής LNG αφήνει  ανοικτό το ζήτημα της διαθέσιμης τεχνολογίας που απαιτείται για αυτό το έργο.

Η Shell είχε αναπτύξει μια τεχνολογία ειδικά για το εργοστάσιο Sakhalin Energy LNG,και τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι είχε δημιουργήσει μια επιχείρηση 50/50 με την Gazprom που θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της Shell για το LNG για να αναπτύξει τη δική της ρωσική τεχνολογία  για την υπερψύξη του φυσικού αερίου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης