Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Γ. Δημαράς: Σύντομα στην Βουλή το Νομοσχέδιο για τις Αστικές Αναπλάσεις

Γ. Δημαράς: Σύντομα στην Βουλή το Νομοσχέδιο για τις Αστικές Αναπλάσεις
“Οι πολιτικοί να τιμούμε το Λαό με αρχές εντιμότητας, δικαιοσύνης και αξιοκρατίας” δήλωσε ο  ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος
Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής ήταν καλεσμένος την Τρίτη 9 Απριλίου ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, προκειμένου να ενημερώσει για την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων στις επικείμενες ευρωεκλογές, τις υποθέσεις πολιτικών σκανδάλων, αλλά και για τα τρέχοντα θέματα του χαρτοφυλακίου του.
Στα κυριότερα σημεία της συνέντευξης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι στις προηγούμενες εκλογές οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμάχησαν με το ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό της Χώρας, όμως, ποτέ η Πολιτική Οικολογία δεν αποτέλεσε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ  ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι αυτόνομος πολιτικός φορέας μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος. «Με το ΣΥΡΙΖΑ συνεργαστήκαμε» τόνισε ο Γ. Δημαράς «στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να  ξεφύγει η χώρα από εκείνους που την κατέστρεψαν, γνωρίζαμε ότι σε μία συνεργασία θα γίνονταν συμβιβασμοί,  σε  μερικές  περιπτώσεις διαφωνήσαμε, όμως καταφέραμε και πολλά σε ζητήματα προστασίας της φύσης και βιωσιμότητας». Είναι σαφές, ανέφερε ο Υφυπουργός, ότι οι προτεραιότητες και ο πυρήνας της πολιτικής πρότασης της Οικολογίας που είναι η επιβίωση του ανθρώπου, η βιώσιμη οικονομία, η προστασία της Φύσης διαφέρουν έναντι των άλλων κομμάτων, γι΄αυτό και οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμμετέχουν αυτόνομα στις Ευρωεκλογές και θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στην Ευρωβουλή.
Σε ότι αφορά τις υποθέσεις  διαφθοράς πολιτικών προσώπων που απασχολούν την επικαιρότητα, ο Γ. Δημαράς, τόνισε ότι αποτελεί θέμα αρχής η μη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και ότι θα πρέπει να ερευνηθούν όλες οι υποθέσεις κατάχρησης Δημόσιου Χρήματος από πολιτικά πρόσωπα. Από την άλλη πλευρά όμως, σχολίασε ο Υφυπουργός «όπως εμάς τους πολιτικούς μας τιμά ο Λαός κάθε φορά με τα ανώτατα αξιώματα του Κράτους, έτσι και εμείς πρέπει να τιμούμε το Λαό με αρχές εντιμότητας, δικαιοσύνης και αξιοκρατίας».
Σε ότι αφορά τα θέματα του χαρτοφυλακίου του, ο Γ. Δημαράς τόνισε ότι το Κτηματολόγιο κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προς την ολοκλήρωσή του, παρ’ όλες τις δυσκολίες, καθώς κτηματογραφείται σχεδόν ολόκληρη η Χώρα. Επίσης, πρόσθεσε ότι γνωρίζουμε ότι οι πολίτες υφίστανται σε κάποιο βαθμό ταλαιπωρία, δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, όμως, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι το Κτηματολόγιο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας.   
Τέλος, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι σύντομα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τις Αστικές Αναπλάσεις το οποίο θα απαντά στο πως θα είναι οι πόλεις μας στο μέλλον, ιδίως με την Κλιματική Αλλαγή σε εξέλιξη και θα δίνει λύση για τα τμήματα των πόλεων που γηράσκουν ή καταρρέουν. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Γ. Δημαράς, «στόχος μας είναι το πρασίνισμα των πόλεων μέσω τολμηρών παρεμβάσεων».



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης