Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Βενεζουέλα: Νέα βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης - Στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της χώρας

Βενεζουέλα: Νέα βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης - Στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της χώρας
Η νέα αυτή βλάβη, η μεγαλύτερη εδώ και μία εβδομάδα, ξεκίνησε στις 23:20 (τοπική ώρα, 06:20 ώρα Ελλάδας), και πλήττει μεγάλο μέρος του Καράκας, όπως και περιοχές σε 20 από τις 23 πολιτείες της Βενεζουέλας
Το Καράκας καθώς και μεγάλο μέρος της Βενεζουέλας βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη (10/4) εξαιτίας νέας βλάβης στο σύστημα ηλεκτροδότησης, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτυώσης.
Η νέα αυτή βλάβη, η μεγαλύτερη εδώ και μία εβδομάδα, ξεκίνησε στις 23:20 (τοπική ώρα, 06:20 ώρα Ελλάδας), και πλήττει μεγάλο μέρος του Καράκας, όπως και περιοχές σε 20 από τις 23 πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ούτε η κυβέρνηση ούτε η εθνική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Corpoelec έχουν δώσει μέχρι στιγμής κάποια εξήγηση για τη νέα αυτή βλάβη.
Από τις 7 Μαρτίου και τη μεγάλη βλάβη στην ηλεκτροδότηση που βύθισε σχεδόν όλη τη Βενεζουέλα χωρίς ρεύμα επί πέντε ημέρες οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση ήταν σποραδικές στη χώρα και επηρέαζαν μεταξύ άλλων το δίκτυο υδροδότησης, τις συγκοινωνίες, το Διαδίκτυο και το δίκτυο τηλεφωνίας.
Η κυβέρνηση του προέδρου Maduro αποδίδει αυτές τις βλάβες σε «ηλεκτρομαγνητικές, φυσικές και διαδικτυακές επιθέσεις» εναντίον του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Γκούρι, που παράγει το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας.
Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για τις επιθέσεις αυτές με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του.
Στο μεταξύ ο Maduro δήλωσε ότι το Καράκας είναι διατεθειμένο να δεχθεί διεθνή βοήθεια στη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) P.  Maurer.
«Επιβεβαιώνουμε τη διάθεσή μας να δημιουργήσουμε μηχανισμούς συνεργασίας για τη βοήθεια και τη διεθνή στήριξη», έγραψε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στο Twitter.
Μετά τη συνάντησή του με τον Maurer ο Maduro διέψευσε ότι η τρέχουσα κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ανθρωπιστική κρίση, ενώ επανέλαβε ότι η συνεργασία με τη ΔΕΕΣ θα πρέπει να σέβεται «τη νομική τάξη στη Βενεζουέλα».
Σε ανακοίνωσή της την προηγούμενη Παρασκευή η ΔΕΕΣ δήλωσε «ανήσυχη για τις σοβαρές επιπτώσεις της τρέχουσας κατάστασης στους Βενεζουελάνους, κυρίως σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης