Κοινοπραξία μεταξύ Engie και Tokyo Gas για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στο Μεξικό - Τα χρονοδιαγράμματα

Κοινοπραξία μεταξύ Engie και Tokyo Gas για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στο Μεξικό - Τα χρονοδιαγράμματα
Η κοινοπραξία έλαβε έγκριση από την ομοσπονδιακή επιτροπή ανταγωνισμού του Μεξικού, COFECE, στις 28 Μαρτίου
Στη δημιουργία κοινοπραξίας στο Μεξικό θα προχωρήσουν Engie και Tokyo Gas Co Ltd για την ανάπτυξη έξι έργων ανανεώσιμης ενέργειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ενεργειακού ομίλου.
Σύμφωνα με την Engie, η νέα εταιρεία Heolios EnTG θα αναπτύξει, χρηματοδοτήσει, κατασκευάσει, θα διαθέσει, θα λειτουργήσει και θα διατηρήσει δύο υπεράκτια αιολικά και τέσσερα ηλιακά φωτοβολταϊκά έργα συνολικού ύψους 898,7 ΜW, ικανά να τροφοδοτήσουν 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά του Μεξικού.
Η κοινοπραξία έλαβε έγκριση από την ομοσπονδιακή επιτροπή ανταγωνισμού του Μεξικού, COFECE, στις 28 Μαρτίου, και στα έργα χορηγήθηκαν 15ετούς συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσω δημοπρασιών μεξικανικής ενέργειας.
Ειδικότερα, μια εγκατάσταση αιολικής ενέργειας ισχύος 50 MW τέθηκε σε λειτουργία το Μάρτιο, ενώ οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις θα αρχίσουν να λειτουργούν αργότερα το 2019 και το 2020.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η μεξικανική κυβέρνηση εξέδωσε ένα νόμο για την ενέργεια το 2015 μεταβαίνοντας τη χώρα σε ένα μοντέλο ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών άνθρακα που στοχεύει στο 35% των καθαρών πηγών ενέργειας μέχρι το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης