Χρηματιστήριο & Αγορές

Πιέσεις στη Wall Street εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων- 190 μονάδες έχασε ο Dow

tags :
Πιέσεις στη Wall Street εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων- 190 μονάδες έχασε ο Dow
Ο S & P 500 energy sector υποχώρησε 1,29% στις 496,42 μονάδες
Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τρίτη 9/4/2019 με τον Dow Jones να υποχωρεί για δεύτερη μέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν  τα εταιρικά αποτελέσματα αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Ο Dow έχασε 190 μονάδες ή 0,72% και έκλεισε στις 26150,58 μονάδες, καθώς η μετοχή της Boeing  δέχθηκε και πάλι πιέσεις λόγω των ανησυχιών  σχετικά με τις καθυστερήσεις της παραγωγής Max jet 737.
Ο S & P 500 υποχώρησε κατά 0,61% στις 2878,20 μονάδες, με απώλειες στις βιομηχανικές, τις ενεργειακές και τις χρηματοοικονομικές εταιρείες.
Ο S & P 500 energy sector υποχώρησε 1,29% στις 496,42 μονάδες.
O Nasdaq Composite υποχώρησε 0,56% στις 7909,28 μονάδες, καθώς η Microsoft, η Apple, το Amazon και το Alphabet υποχώρησαν.
Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται στα αποτελέσματα των εταιρικών κερδών, με μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να ξεκινούν την περίοδο κέρδους του πρώτου τριμήνου αργότερα την εβδομάδα. Οι J.P. Morgan Chase και Wells Fargo θα ανακοινώσουν αποτελέσματα  την Παρασκευή, ενώ η Citigroup και η BlackRock   την επόμενη εβδομάδα.
Η Bank of America, η οποία θα ανακοινώσει επίσης τα αποτελέσματά της την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Τρίτη ότι αυξάνει τον κατώτατο μισθό για τους υπαλλήλους της σε $ 20 την ώρα. Ο κατώτατος μισθός στην εταιρεία θα αυξηθεί στα 17 δολάρια την 1η Μαΐου και θα αυξηθεί σταδιακά κατά τα επόμενα δύο χρόνια.
Η Τράπεζα της Αμερικής, η Goldman Sachs, η J.P. Morgan και η Morgan Stanley υποχώρησαν τουλάχιστον κατά 0,5%.
Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, απείλησε ευθέως την ΕΕ, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν δασμούς 11 δισ. δολ. σε ευρωπαϊκά προϊόντα.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πάντως πως η ΕΕ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για ενδεχόμενα αντίποινα κατά των επιδοτήσεων στην Boeing.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης