Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη Hannover Messe 2019, η Schneider Electric παρουσίασε ψηφιακές συνεργασίες και λύσεις παραγωγικότητας για μία συνδεδεμένη βιομηχανία

Στη Hannover Messe 2019, η Schneider Electric παρουσίασε ψηφιακές συνεργασίες και λύσεις  παραγωγικότητας για μία συνδεδεμένη βιομηχανία
Το Schneider Electric Exchange είναι το πρώτο παγκόσμιο ανοιχτό οικοσύστημα που απελευθερώνει τη δύναμη της συνεργασίας σε ένα ανοιχτό περιβάλλον
Σε συμφωνία με το θέμα «Ολοκληρωμένη Βιομηχανία - Βιομηχανική Ευφυΐα» της έκθεσης Hannover Messe, η Schneider Electric, ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρουσίασε μια σειρά ψηφιακά συνδεδεμένων προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών που βοηθούν τους πελάτες είτε να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην ψηφιοποίηση είτε να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.
Οι πλατφόρμες Exchange και EcoStruxure της Schneider Electric για τις εφαρμογές, υπηρεσίες και τα προϊόντα που συνδέονται με IIoT (Industrial Internet of Things), βοηθούν τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τα στελέχη να ψηφιοποιούν τις διαδικασίες γρήγορα, οικονομικά και με απόλυτη εμπιστοσύνη.
«Για να μεγιστοποιηθούν οι αποδόσεις σε αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον, η βιομηχανία χρειάζεται ανοιχτές και καινοτόμες πλατφόρμες για την ανταλλαγή ιδεών, τη ρήξη των σιλό και την απελευθέρωση της πρόσβασης σε νέες αγορές. Αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησε το Schneider Electric Exchange», δήλωσε ο Peter Herweck, EVP, Schneider Electric Industry. «Για να στηρίξουμε αυτή τη συνεργασία, λανσάρουμε νέα προϊόντα, στενά συνδεδεμένα με την αρχιτεκτονική πλατφόρμα EcoStruxure, που βοηθούν τα στελέχη σε όλους τους τομείς να ψηφιοποιούν μηχανές και διεργασίες, ενώ παράλληλα ωθούν την αποδοτικότητα και ανθεκτικότητα σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Το Schneider Electric Exchange απελευθερώνει τη δύναμη της συνεργασίας σε ένα ανοιχτό περιβάλλον
Το Schneider Electric Exchange είναι το πρώτο ανοικτό οικοσύστημα μεταξύ των βιομηχανιών, παγκοσμίως αφιερωμένο στην επίλυση των πραγματικών προκλήσεων της αειφορίας και της αποτελεσματικότητας. Παράλληλα, προσφέρει πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη πελατειακή βάση σε άλλες αγορές που θα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν, χάρη σε μια τεράστια βιβλιοθήκη πόρων όπως τα API, τα analytics και τα σύνολα δεδομένων, για τη βελτίωση των ψηφιακών προσφορών. Χρησιμοποιεί ψηφιακά εργαλεία και τεχνογνωσία για να φτιάξει σε κλίμακα τις λύσεις και να επιταχύνει τον χρόνο στην αγορά, επιτρέποντας παράλληλα τη συνεργασία μέσω μιας ισχυρής πλατφόρμας που βασίζεται σε cloud, για να μοιράζονται ιδέες και σχέδια, να διαχειρίζονται και να ολοκληρώνουν αποτελεσματικά τα έργα.

Ως παράδειγμα του Schneider Electric Exchange σε λειτουργία, η παγκόσμια εταιρία παροχής συμβουλών σε θέματα management και επαγγελματικών υπηρεσιών Accenture προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων λύσεων και ανάπτυξης ψηφιακών επιχειρηματικών μοντέλων, ενώ η Claroty, ειδικός ασφαλείας για επιχειρησιακές τεχνολογικές υποδομές, προσφέρει τεχνογνωσία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου ψηφιακού κινδύνου που συνοδεύει την ενσωμάτωση των λύσεων IIoT.

Βασικό σημείο του Schneider Electric Exchange είναι το EcoStruxure™, η ανοιχτή, διαλειτουργική, αρχιτεκτονική με IoT και το οικοσύστημα των εμπειρογνωμόνων. Αξιοποιώντας τις προόδους στο IoT, το mobility, την ανίχνευση, το cloud, τα analytics και την κυβερνοασφάλεια, το EcoStruxure προσφέρει βελτιωμένη αξία γύρω από την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα, φέρνοντας καινοτομία σε όλα τα επίπεδα. Το EcoStruxure αναπτύσσεται σε περίπου 500.000 ιστότοπους με την υποστήριξη 20.000+ προγραμματιστών, 650.000 παρόχων υπηρεσιών και συνεργατών, 3.000 επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και συνδέει πάνω από 2 εκατομμύρια συσκευές υπό διαχείριση (assets under management).

Η πλατφόρμα EcoStruxure προσφέρει πρωτοφανή αποδοτικότητα με τις IIoT-έτοιμες λύσεις για κατασκευές μηχανών
Η πλατφόρμα EcoStruxure for Machine Builders είναι μια ισχυρή εφαρμογή που παρέχει έλεγχο και ανάλυση σε πραγματικό χρόνο στους κατασκευαστές μηχανών, βοηθώντας τους να επιτύχουν μεγαλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος. Στη Hannover Messe, η Schneider Electric παρουσιάζει τη νέα απομακρυσμένη νησίδα ψηφιακής διαχείρισης φορτίων TeSys island και τον ελεγκτή Motion Modicon M262, ο οποίος δουλεύει απρόσκοπτα με το οικοσύστημα EcoStruxure για τους κατασκευαστές μηχανών, παρέχοντας στους OEMs την πρωτοφανή ικανότητα να ενσωματώνουν εύκολα τη λειτουργικότητα του IIoT σε νέες αλλά και υπάρχουσες μηχανές:
•    To TeSys island, μια νέα πλήρως ψηφιοποιημένη λύση διαχείρισης φορτίου συνδεδεμένη με IoT που εξοικονομεί χρόνο στο σχεδιασμό, την καλωδίωση και το χρόνο εγκατάστασης, καθώς βασίζεται σε πολυλειτουργικές συσκευές και avatars για βιομηχανικές εφαρμογές. Επιτρέπει τη ταχύτερη ενσωμάτωση της μηχανής με το cloud κατά 40%, χρησιμοποιώντας ανοικτά πρότυπα, με ενσωματωμένη ασφάλεια σε ολόκληρο τον κυβερνοχώρο.
•    To Modicon M262 έχει ενσωματωμένη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης και κρυπτογραφημένα πρωτόκολλα επικοινωνίας και μέχρι πέντε χωριστά δίκτυα ethernet για γρήγορη απόδοση λογικής και κίνησης σε απαιτητικές εφαρμογές. Το Modicon M262 παρέχει ουσιαστική απόδοση με 30% καλύτερη κίνηση και 4 φορές ταχύτερη εκτέλεση CPU από εκείνα που κυκλοφορούν στην αγορά.  
Μια νέα σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών του EcoStruxure Advisor βοηθά τις εταιρείες να ξεκινήσουν, ακόμα και να επιταχύνουν το ταξίδι τους στην ψηφιοποίηση.
Επειδή η ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση μπορεί να αποτελέσει τεράστια προοπτική για εταιρείες που αντιμετωπίζουν χαμένες επενδύσεις, εάν χρειαστεί να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα μηχανήματα με νέο εξοπλισμό έτοιμο προς χρήση, η Schneider Electric δρομολογεί μια σειρά από νέες εφαρμογές και υπηρεσίες του EcoStruxure Advisor που καθιστούν εύκολη την ενσωμάτωση cloud-based IIoT, μειώνοντας παράλληλα το κόστος και το χρόνο υλοποίησης. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες του New Advisor που παρουσιάζονται στο Hannover Messe περιλαμβάνουν:
•    Το EcoStruxure Power Advisor για τους διαχειριστές ενέργειας παρέχει πρωτοφανή στοιχεία σχετικά με την ποιότητα των δεδομένων και την καλή λειτουργία του δικτύου, με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την ποιότητα των δεδομένων και συστάσεις που δημιουργούν την αξιόπιστη θεμελίωση τους.

•    Το EcoStruxure IT Advisor παρέχει στους διαχειριστές των κέντρων δεδομένων μια άμεση επισκόπηση των λειτουργιών των κέντρων τους, βοηθώντας στη βελτιστοποίηση των δυνατοτήτων, την αλλαγή των σχεδίων και την ανάλυση των επιχειρηματικών επιπτώσεων, την αυτοματοποίηση της ροής εργασιών και την ανάπτυξη τιμολόγησης βασισμένο σε περιβαλλοντικά πρότυπα, για τη μείωση του OpEx και την αύξηση του ROI.

•    Το EcoStruxure Workplace Advisor βοηθά τους υπεύθυνους των κτιρίων να δημιουργούν έξυπνους χώρους εργασίας χάρη στα στοιχεία που παρέχονται μέσω εύληπτων πινάκων που αναλύουν δεδομένα από συσκευές και συστήματα συνδεδεμένα με το IoT σε ολόκληρα κτίρια, μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα του χώρου και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των οχημάτων.

•    Το EcoStruxure Process Safety Advisor είναι μια πλατφόρμα ασφαλείας για ψηφιακές διαδικασίες και υπηρεσίες που συγκεντρώνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, αναλύσεις και πληροφορίες από πολλαπλούς ιστότοπους και γεωγραφικές τοποθεσίες σε ένα μόνο περιβάλλον χρήστη. Ακόμη, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να κατανοήσουν τους κινδύνους μέσα σε λίγα λεπτά και στη συνέχεια να ενεργήσουν αποφασιστικά για την επίτευξη καλύτερων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.
•    Το EcoStruxure Equipment Efficiency Advisor είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο κατασκευής έξυπνου λογισμικού που δημιουργήθηκε από και για τους ίδιους τους χειριστές, τους υπεύθυνους παραγωγής και το προσωπικό συντήρησης, το οποίο συλλέγει, μετράει, αναλύει και αναφέρει τις λειτουργικές επιδόσεις, τη διαθεσιμότητα, την ποιότητα και την Ολική Αποτελεσματικότητα Εξοπλισμού (OEE),  διεξάγοντας ταυτόχρονα αναλύσεις βασικών αιτιών.  

•    Το EcoStruxure Pumping Performance Advisor αυξάνει την απόδοση, την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα των αντλιοστασίων νερού και λυμάτων. Παραδίδεται ως ψηφιακή υπηρεσία μέσω της παροχής συμβουλών και του λογισμικού και παρέχει εκτιμήσεις κόστους συντήρησης, αποτελώντας  ένα πυλώνα που μετατρέπει τις ενδείξεις σε λήψη συγκεκριμένων συστάσεων μέσω των ταμπλό των χρηστών.

•    Το EcoStruxure Clean-In-Place (CIP) Advisor βοηθά τις εταιρείες τροφίμων και ποτών να εξαλείψουν τις απώλειες και να μειώσουν την κατανάλωσή τους, χάρη σε ένα εργαλείο παρακολούθησης CIP που παρέχει δυνατότητα ανιχνευσιμότητας και διαγνωστικά, παρακολούθηση απώλειας προϊόντος, πίνακα ελέγχου παρακολούθησης ενέργειας και αναφορές σε πραγματικό χρόνο. Το  Clean-In Place Advisor περιλαμβάνει επίσης έναν πλήρη οδηγό για την επαλήθευση της συμμόρφωσης με τις βέλτιστες πρακτικές για την ενέργεια, τον αυτοματισμό και τη διαδικασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης