Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Putin: Οι σημερινές τιμές πετρελαίου ταιριάζουν στη Ρωσία – Δεν είμαστε υπέρ των ανεξέλεγκτων αυξήσεων

tags :
Putin: Οι σημερινές τιμές πετρελαίου ταιριάζουν στη Ρωσία – Δεν είμαστε υπέρ των ανεξέλεγκτων  αυξήσεων

"Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με τον ΟΠΕΚ στη λήψη αποφάσεων ... Αλλά αν θα είναι περικοπές ή απλώς μια διακοπή στο τρέχον επίπεδο παραγωγής, δεν είμαι έτοιμος να πω", δήλωσε ο Putin

H Ρωσία και ο ΟΠΕΚ πρέπει να συζητήσουν το μέλλον της συμφωνίας  για τις περικοπές στην πετρελαϊκή παραγωγή αργότερα φέτος, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin  δήλωσε την Τρίτη 9/4/2019  προσθέτοντας ότι οι σημερινές τιμές του πετρελαίου ταιριάζουν στη Μόσχα.
Ο ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν να μειώσουν τη συνδυασμένη παραγωγή τους κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους για έξι μήνες σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς.
Η Ρωσία δεσμεύτηκε να μειώσει την παραγωγή της κατά 228.000 bpd, αλλά προσπάθησε να συμμορφωθεί με το σύμφωνο.
Τη Δευτέρα, ένας από τους βασικούς ρώσους αξιωματούχους για την προώθηση του συμφώνου με τον ΟΠΕΚ, ο Kirill Dmitriev, σημείωσε ότι η Ρωσία θέλησε να  προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής στη συνάντηση του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο λόγω της βελτίωσης των συνθηκών της αγοράς και της μείωσης των αποθεμάτων.
Ωστόσο, ο Putin  , ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τη Ρωσία, φαίνεται να απαλύνει αυτή τη στάση, λέγοντας ότι είναι  πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν θα πρέπει να επεκταθεί η συμφωνία.
"Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με τον ΟΠΕΚ στη λήψη αποφάσεων ... Αλλά αν θα είναι περικοπές ή απλώς μια διακοπή στο τρέχον επίπεδο παραγωγής, δεν είμαι έτοιμος να πω", δήλωσε ο Putin  σε μια διάσκεψη στην Αγία Πετρούπολη σύμφωνα με το Reuters .
"Δεν είμαστε υποστηρικτές των ανεξέλεγκτων αυξήσεων των τιμών", είπε. Ο Putin  επίσης ότι οι σημερινές τιμές του πετρελαίου ταιριάζουν στη Ρωσία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι παραγωγοί πετρελαίου πρόκειται να συναντηθούν στα τέλη Ιουνίου στη Βιέννη.
"Φυσικά, εμείς και οι συνεργάτες μας παρακολουθούμε στενά την αγορά. Συμφωνήσαμε ότι εάν υπάρχει ανάγκη κοινών προσπαθειών, θα συναντηθούμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και θα διεξαγάγουμε συζητήσεις ", δήλωσε ο Putin  .
Ο Putin  δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές εταιρείες είχαν τα δικά τους σχέδια και ότι θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη οι προθέσεις τους για την ανάπτυξη νέων πεδίων.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Al. Novak δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι δεν θα χρειαστεί να επεκταθεί η συμφωνία παραγωγής αν η αγορά πετρελαίου αναμένεται να εξισορροπηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της RIA.
Ο Novak είπε αργότερα ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης