Στις 12-14 Απριλίου η 2η Διεθνής Ακαδημία για τους «Μελλοντικούς Ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης»

Στις 12-14 Απριλίου η 2η Διεθνής Ακαδημία για τους «Μελλοντικούς Ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης»
Πρόκειται για το μοναδικό εκπαιδευτικό θεσμό στην Ευρώπη
Η Ενεργειακή Ένωση - ένα στρατηγικό σχέδιο που προωθεί σε ανώτατο επίπεδο η Ευρωπαϊκή Ένωση και που υλοποιούν από κοινού τα κράτη-μέλη -  θα βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας στο διάστημα 12-14 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή είναι η 2η Διεθνής Ακαδημία για τους «Μελλοντικούς Ηγέτες της Ενεργειακής Ένωσης» (“Energy Union Future Leaders” Academy), η οποία θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Greek Energy Forum – του διεθνούς ενεργειακού think tank ελληνικής προέλευσης με 6 παραρτήματα ανά τον κόσμο – σε συνεργασία με το ACT - American College of Thessaloniki (μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια)  και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η εν λόγω Ενεργειακή Ακαδημία αποτελεί μοναδικό εκπαιδευτικό θεσμό σε ολόκληρη την Ευρώπη και έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Greek Energy Forum. Πιο συγκεκριμένα, η 1η Ενεργειακή Ακαδημία εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2017 στην Αθήνα σε πανηγυρική εκδήλωση που διοργάνωσε το Greek Energy Forum σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Maros Sefcovic, ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης καθώς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt.
Φέτος, στις 12-14 Απριλίου 2019 το Greek Energy Forum σε συνεργασία με το ACT - American College of Thessaloniki φέρνουν στη Θεσσαλονίκη νέους από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για 3 ημέρες, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις πολιτικές, τεχνικές και οικονομικές παραμέτρους της Ενεργειακής Ένωσης. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω σειράς σεμιναρίων από καταξιωμένα στελέχη επιχειρήσεων, κυβερνητικούς αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα τομέων της Ενέργειας και θα αναδείξουν την ανάγκη συνεργασίας και σχεδιασμού λύσεων σε περιφερειακό επίπεδο. Συνολικά, τα σεμινάρια αναμένεται να παρακολουθήσουν 40 σπουδαστές από 10 χώρες με την υποστήριξη 25 διδασκόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξίζει να τονισθεί πως το συνολικό εγχείρημα πραγματοποιείται σε αμιγώς εθελοντική βάση, καθώς δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής για τους σπουδαστές ούτε οποιαδήποτε χρηματική αμοιβή για τους διδάσκοντες. Άλλωστε, o εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης και του τρόπου λειτουργίας του Greek Energy Forum κατά τη διάρκεια των 4,5 ετών από ιδρύσεώς του στο Λονδίνο το 2013.
Το εν λόγω εγχείρημα στηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσωπικά ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, Maros Sefcovic. Ως εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου, την έναρξη των εργασιών της Ακαδημίας θα κηρύξει ο Αν.Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε στην Ελλάδα, Γεώργιος Μοσχοβής σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 12 Απριλίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται υπό την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ως ομιλητές ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος ως εκπρόσωπος του Υπουργού Σταθάκη, ο Αμερικανός Πρέσβης Geoffrey Pyatt, ο Τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή, ο Δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, το στέλεχος του Ιδρύματος Konrad-Adenauer στην Ελλάδα Jeroen Kohls και ο Αντιπρόεδρος Institutional Advancement του Κολλεγίου Ανατόλια Πέτρος Χρυσανθάκης.    
Χορηγοί της εκδήλωσης αποτελούν οι εταιρείες: ΔΕΠΑ, ΤΙΤΑΝ, Watt+Volt, Ίδρυμα Konrad-Adenauer, Auto365, Novilus.


Περισσότερες πληροφορίες για την Ακαδημία μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες:
http://energyunionfutureleaders.eventsadmin.com/Home/Welcome
www.greekenergyforum.com

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης