Αναλύσεις

Die Presse: Γιατί hedge funds όπως η Amber Capital ποντάρουν στο εξής υπέρ της Ελλάδας

Die Presse: Γιατί hedge funds όπως η Amber Capital ποντάρουν στο εξής υπέρ της Ελλάδας

Δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας για την ελληνική οικονοιμία και το χρηματιστήριο

Τα hedge funds όπως η Amber Capital ποντάρουν στην Ελλάδα μετά την κρίση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Die Presse, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη εταιρεία είναι τόσο αισιόδοξη για την Ελλάδα που εύχεται να υπήρχαν περισσότερες μετοχές που θα μπορούσε να αγοράσει.
"Είμαι πολύ αισιόδοξος σε σχέση με την ελληνική οικονομία", δηλώνει ο  Joseph Oughourlian, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε ιδρύσει το 2005 αυτή την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων και συγκαταλέγεται στους επενδυτές που στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα έπειτα από χρόνια ύφεσης σε συνδυασμό με την κρίση χρέους του ευρώ, την πολιτική λιτότητας και τις αντιπαραθέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, βρίσκεται σε μία εντυπωσιακή ανάκαμψη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις αρχές της χρονιάς η ελληνική αγορά μετοχών σημείωσε αύξηση κατά 17% και οδηγείται στην καλύτερη χρονιά της, εδώ και δύο δεκαετίες, υπερβαίνοντας την αύξηση του 12 % που καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το 2018 η χώρα κατέγραψε την μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη από το 2007.
Η Amber αγόρασε μετοχές της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης ΟΤΕ, του μικτού ομίλου Ellaktor και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφέρεται σχετικά.
Η εφημερίδα παρατηρεί πως και η "Marathon Asset Management LLP" εξηγεί σε ανάλυσή της ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να προσφέρει μία σημαντική οικονομική ευκαιρία και αυτό, παρά τα κάποια αρνητικά, όπως την καθυστέρηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε προειδοποιήσει πρόσφατα ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια και πως έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι καθοδικής τάσης, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης