Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επενδύσεις 300 εκατ. δολ. από την Shell σε έργα αντιστάθμισης άνθρακα

Επενδύσεις 300 εκατ. δολ. από την Shell σε έργα αντιστάθμισης άνθρακα
Ο ενεργειακός κολοσσός υιοθέτησε ένα μέτρο ώστε να μειώσει το καθαρό αποτύπωμα άνθρακα κατά 2-3% το 2021 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016
Την δαπάνη 300 εκατ. δολ. για την προσεχή τριετία ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell, έτσι ώστε να βοηθήσει τους αυτοκινητιστές να αντισταθμίσουν τις εκπομπές από τα αυτοκίνητά τους, χρηματοδοτώντας μεγάλα έργα δασών στις Κάτω Χώρες, την Ισπανία, την Αυστραλία και άλλες χώρες.
Από την επόμενη εβδομάδα, οι οδηγοί αυτοκινήτων στην Ολλανδία θα είναι σε θέση να αγοράσουν αντισταθμίσεις άνθρακα για 1 λεπτό ευρώ ανά λίτρο όταν γεμίζουν σε σταθμούς Shell, γεγονός που θα καταστήσει τον άνθρακα οδήγησης ουδέτερο, σύμφωνα με τη Shell. Ένα παρόμοιο πρόγραμμα θα εισαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αργότερα φέτος.
Ειδικότερα, ο ενεργειακός κολοσσός υιοθέτησε ένα μέτρο ώστε να μειώσει το καθαρό αποτύπωμα άνθρακα κατά 2-3% το 2021 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016 και ανέφερε ότι η ανάπτυξη μεγάλων έργων αντιστάθμισης του άνθρακα, όπως η φύτευση δασών και η αποκατάσταση υγροτόπων, θα βοηθούσε στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Οι στόχοι άνθρακα της Shell περιλαμβάνουν τις εκπομπές από τα προϊόντα που πωλεί, καθώς και τις άμεσες εκπομπές από τις δραστηριότητες, πράγμα που σημαίνει ότι η εξεύρεση τρόπων αντιστάθμισης των εκπομπών των πελατών θα αποτελέσει βασικό μέρος της κλιματικής στρατηγικής της.
Ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden δήλωσε: «Δεν υπάρχει ενιαία λύση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Απαιτείται μετασχηματισμός του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος, από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία και τις μεταφορές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης