Τελευταία Νέα

Μακροπρόθεσμες επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας σε αιολική και ηλιακή ενέργεια - Το πλάνο

Μακροπρόθεσμες επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας σε αιολική και ηλιακή ενέργεια - Το πλάνο
Τον Ιανουάριο του 2019, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αναθεώρησε αναδρομικά τους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με αποτέλεσμα την αύξηση της ορατότητας έως το 2030
Όλα τα εφόδια διαθέτει η Σαουδική Αραβία για να καταστεί ηγέτης στην αιολική ενέργεια από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με νέα έρευνα της Wood Mackenzie Power & Renewables.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη της αγοράς αιολικής ενέργειας στη Μέση Ανατολή 2019-2028, οι προγραμματιστές θα κατασκευάσουν 6.2 GW αιολικής χωρητικότητας - 46% της συνολικής προσφοράς αιολικής χωρητικότητας της περιοχής μεταξύ 2019 και 2028.
Ωστόσο, παρά τις προβλέψεις ανάπτυξης και την επικείμενη περιφερειακή ηγεσία, η Σαουδική Αραβία θα υπολείπεται του σημερινού στόχου της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του 2030.
Τον Ιανουάριο του 2019, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αναθεώρησε αναδρομικά τους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με αποτέλεσμα την αύξηση της ορατότητας έως το 2030.

Παραμένει η μεταβλητότητα στην αγορά αιολικής ενέργειας στη Μέση Ανατολή
Η περιφερειακή αστάθεια αναμένεται να παραμείνει, ωστόσο, η έντονη θετική ανάπτυξη που καθοδηγείται από την Ιορδανία και το Ιράν το 2018 αναμένεται να αναστραφεί το 2019. Οι προοπτικές δείχνουν ότι η περιφερειακή ζήτηση επιστρέφει σε σταθερή ανάπτυξη μετά το 2020.
Ο Sohaib Malik, ανώτερος αναλυτής της Wood Mackenzie Power & Renewables, δήλωσε ότι το 2018 οι προγραμματιστές πρόσθεσαν 185 MW και 63 MW αιολικής ενέργειας στην Ιορδανία και το Ιράν αντίστοιχα, σε σύγκριση με 53 MW σε ολόκληρη την περιοχή το 2017.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι προοπτικές για την ηλιακή φωτοβολταϊκή (PV) στη Μέση Ανατολή, σε σύγκριση με τον άνεμο, είναι πολύ πιο θετικές - με ένα ιδανικό περιβάλλον για ανάπτυξη.
Σε σύγκριση με μόνο 6GW αιολικής ισχύος, οι προγραμματιστές θα προσθέσουν 53GW χωρητικότητας PV μέχρι το 2024.
«Η ηλιακή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση έχει γίνει μια φυσική επιλογή για πολλές χώρες της περιοχής» επισημάνθηκε μεταξύ άλλων στην έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης