Τελευταία Νέα

Στα 51,3 GW οι νέες παγκόσμιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας το 2018 - Οι μελλοντικές προβλέψεις

tags :
Στα 51,3 GW οι νέες παγκόσμιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας το 2018 - Οι μελλοντικές προβλέψεις
Οι κινητήριοι μοχλοί των νέων εγκαταστάσεων ήταν οι δημοπρασίες, οι προσφορές και τα πράσινα πιστοποιητικά
Στα 51,3 GW έφτασαν οι νέες παγκόσμιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας το 2018, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC), που δημοσίευσε τη 14η έκδοση της Έκθεσης Global Wind.
Οι κινητήριοι μοχλοί των νέων εγκαταστάσεων ήταν οι δημοπρασίες, οι προσφορές και τα πράσινα πιστοποιητικά.
Παράλληλα, η GWEC αναμένει ισχυρή ανάπτυξη κατά την επόμενη περίοδο, με περίπου 300 GW νέας δυναμικότητας να προστεθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς η αιολική βιομηχανία συνεχίζει να αποδεικνύει την ανταγωνιστικότητά της σε σχέση με την υφιστάμενη παραγωγή ορυκτών καυσίμων και την πυρηνική ενέργεια σε όλο τον κόσμο.
Από την πλευρά του, ο Karin Ohlenforst, διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Αγοράς της GWEC, δήλωσε ότι: «Το 2018 ήταν ένα καλό έτος για την παγκόσμια αιολική βιομηχανία. Η κυριαρχία της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι συνεχίζονται και αυξάνονται οι επενδύσεις, με μηχανισμούς που βασίζονται στην αγορά, όπως οι δημοπρασίες, οι προσφορές και τα πράσινα πιστοποιητικά, αποτελούν τους κύριους κινητήριους μοχλούς των νέων χερσαίων εγκαταστάσεων, που αντιπροσωπεύουν το 35% των συνολικών εγκαταστάσεων. Το 2018 ήταν επίσης ένα καίριο έτος για την υπεράκτια βιομηχανία, ιδιαίτερα στην Ασία».
Τέλος, ο Ben Backwell, Διευθύνων Σύμβουλος της GWEC, πρόσθεσε: «Έχουμε αλλάξει τον τρόπο συλλογής, ανάλυσης και ανταλλαγής δεδομένων. Αναπτύσσουμε την ομάδα μας και είμαστε πιο αφοσιωμένοι από ποτέ για να κατευθύνουμε τη βιομηχανία και να στηρίξουμε τα μέλη μας σε νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες για την αιολική ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης