Διεθνή

Li Keqiang (πρωθυπουργός Κίνας): Θέλουμε συνεργασία με την ΕΕ – Δεν θέλουμε το διχασμό της

tags :
Li Keqiang (πρωθυπουργός Κίνας): Θέλουμε συνεργασία με την ΕΕ – Δεν θέλουμε το διχασμό της
Υποστηρίζουμε εμφατικά τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης υποστηρίζει ο Κινέζος πρωθυπουργός
Την θέση ότι η Κίνα θέλει να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάφορα πεδία, από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως το εμπόριο και σε καμία περίπτωση πρόθεση της δεν είναι να την διχάσει διατυπώνει σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt o πρωθυπουργός της Κίνας, Li Keqiang.
Στο άρθρο του ο Keqiang και την ώρα που εκφράζονται ενστάσεις μεταξύ ΕΕ και Κίνας για το εμπόριο, τις επενδύσεις και τα δικαιώματα των μειονοτήτων που ενδέχεται να μην επιτρέψουν την έκδοση κοινής ανακοίνωσης μετά το πέρας της Συνόδου της 9ης Απριλίου, υποστηρίζει πως το Πεκίνο δεν θέλει να διχάσει την Ε.Ε. επενδύοντας σε ανατολικοευρωπαϊκές χώρες.
«Υποστηρίζουμε εμφατικά τη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα ενωθεί και θα ευημερήσει.
Η στενή συνεργασία του Πεκίνου με ανατολικοευρωπαϊκά κράτη είναι επωφελής για την ισορροπημένη ανάπτυξη εντός της Ε.Ε.» υποστηρίζει ο Keqiang,, τονίζοντας ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί στενά με την Ευρώπη για να εφαρμοστεί η συμφωνία του Παρισιού για να προληφθεί η κλιματική αλλαγή, καθώς και σε ό,τι αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη διατήρηση σε ισχύ της συμφωνίας με το Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης