Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε υψηλό πέντε μηνών το πετρέλαιο – Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το brent

Σε υψηλό πέντε μηνών το πετρέλαιο – Ξεπέρασε τα 70 δολάρια το brent

Πάνω από τα 63 δολάρια το βαρέλι κινείται το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από το 1% την Παρασκευή 5/4/2019 μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που περιόρισαν τις ανησυχίες για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης αργού πετρελαίου και για τις προσδοκίες ότι μια κλιμακούμενη σύγκρουση στη Λιβύη θα μπορούσε να περιορίσει τον εφοδιασμό της αγοράς.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate ενισχύθηκε κατά 98 σέντς στα 63,11 δολάρια το βαρέλι σημειώντας άνοδο 1,6% και καταγράφοντας νέο υψηλό πέντε μηνών.
Το WTI σημείωσε την πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδος , αυξημένο κατά 4,9% τις τελευταίες πέντε ημέρες.
Τα συμβόλαια του  Brent αυξήθηκαν κατά 94 σεντς, ή 1,4%, στα 70,34 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας την πρώτη φορά που ο διεθνής δείκτης αναφοράς βρέθηκε πάνω από 70 δολάρια σε πέντε μήνες. Το Brent ολοκλήρωσε την εβδομάδα κατά 2,9% υψηλότερα.
Και τα δύο συμβόλαια έφτασαν σε υψηλό πέντε μηνών μετά την  Παρασκευή.
Περί τις 22:13 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 63,23 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,82% και το brent ενισχυόταν 1,48% στα 70,43 δολάρια το βαρέλι.
"Οι τιμές του πετρελαίου συσπειρώνονται σε αντίδραση στην έκθεση  για την απασχόληση στις ΗΠΑ", δήλωσε ο John Kilduff,  της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη. "Τα σημάδια της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης υπήρξαν ανοικτά για τις τιμές του πετρελαίου, αλλά αυτή η έκθεση το πρωί φάνηκε να διαλύει τουλάχιστον μερικές από αυτές τις ανησυχίες".



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης