Επιχειρήσεις

Βγαίνει από το Chapter 11 η Aegean Marine Petroleum - Υλοποιήθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Βγαίνει από το Chapter 11 η Aegean Marine Petroleum - Υλοποιήθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Η εταιρεία θα δραστηριοποιείται πλέον ως Μinerva Bunkering, θυγατρική του ομίλου Mercuria Energy Group, μετά τη συμφωνία αναχρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων που οδήγησε και στην απόκτηση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου από τον ενεργειακό όμιλο

Η Aegean Marine Petroleum, η εταιρεία που ίδρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλά έχει πουλήσει τα ποσοστά του και έχει αποχωρήσει, ανακοίνωσε σήμερα (4/4) ότι υλοποιήθηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης και βγαίνει από την προστασία του Chapter 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.
Η εταιρεία θα δραστηριοποιείται πλέον ως Μinerva Bunkering, θυγατρική του ομίλου Mercuria Energy Group, μετά τη συμφωνία αναχρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων που οδήγησε και στην απόκτηση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου από τον ενεργειακό όμιλο.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Aegean ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωση και πλέον, ως μέλος της Mercuria, είναι μια σημαντικά ισχυρότερη εταιρεία με μεγαλύτερες δυνατότητες και πρόσβαση σε χρηματοδότηση», δήλωσε το μέλος του ΔΣ της εταιρείας Tyler Baron.
Η Mercuria είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στον κόσμο, με ετήσιο τζίρο άνω των 100 δισ. δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης