Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Καθυστερεί η μεταφορά των αμερικανικών επιχειρήσεων LNG της Toshiba στην κινεζική ENN

tags :
Καθυστερεί η μεταφορά των αμερικανικών επιχειρήσεων LNG της Toshiba στην κινεζική  ENN
Η Toshiba συμφώνησε το Νοέμβριο να καταβάλει στην ENN περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια για να αναλάβει τις επιχειρήσεις LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες
Η μεταφορά της επιχείρησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Toshiba στην κινεζική ENN Ecological Holdings Co  έχει καθυστερήσει επειδή μια επιτροπή των ΗΠΑ που παρακολουθεί ξένες επενδύσεις δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη συμφωνία.
Η Toshiba συμφώνησε το Νοέμβριο να καταβάλει στην ENN περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια για να αναλάβει τις επιχειρήσεις LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέρος ενός σχεδίου για την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων που σημειώνουν ζημιές.
Η έγκριση από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS) καθυστέρησε λόγω της διακοπής της κυβέρνησης των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος, δήλωσε εκπρόσωπος της Toshiba την Πέμπτη 4/4/2019.
Η επιτροπή έχει παρεμποδίσει ή καθυστέρησε τις επενδύσεις από την Κίνα στο παρελθόν λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια ή τις μεταφορές τεχνολογίας των ΗΠΑ.
Η Toshiba δήλωσε νωρίτερα ότι αναμένει να ολοκληρώσει η μεταφορά αυτό τον μήνα ή "λίγο αργότερα".
Σύμφωνα με το Reuters η έξοδος από τις δραστηριότητες LNG στις Η.Π.Α. ήταν το απογοητευτικό αποκορύφωμα μιας επιχείρησης που μπέρδεψε τους αναλυτές όταν ανακοινώθηκε το 2013.
Οι ασιατικές τιμές LNG-AS από τότε έχουν βυθιστεί και η πιθανότητα μελλοντικών ζημιών ώθησε στην έξοδο τηνToshiba.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Toshiba θα πωλήσει τη μονάδα της Toshiba America LNG Corp στην ENN Ecological, μονάδα της ENN Group, για 15 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία το Νοέμβριο.
Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί η πώληση, η Toshiba θα πραγματοποιήσει μία εφάπαξ πληρωμή ύψους 821 εκατομμυρίων δολαρίων στη ENN για να μεταβιβάσει τη δέσμευσή της ύψους περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αρχής γενομένης το 2020, να αγοράσει 2,2 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως για 20 χρόνια από το Freeport LNG στο Τέξας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης