Ενισχύεται η παρουσία της ENGIE στην αγορά των ΑΠΕ της Ισπανίας - Τι περιλαμβάνει το «Phoenix»

Ενισχύεται η παρουσία της ENGIE στην αγορά των ΑΠΕ της Ισπανίας - Τι περιλαμβάνει το «Phoenix»
Ενισχύεται όλο και περισσότερο η παρουσία της ENGIE στην αγορά των ΑΠΕ της Ισπανίας μετά το νέο σχέδιο του Phoenix.
Ειδικότερα, αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη 10 αιολικών έργων στην Αραγονία με συνολική χωρητικότητα 342MW.
Η ENGIE θα συμμετάσχει ως ιδιώτης επενδυτής και ως διαχειριστής ενέργειας που πωλεί την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στη χονδρική αγορά.

Παράλληλα, η ανάπτυξη αυτών των αιολικών πάρκων θα δημιουργήσει πάνω από 800 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής και περίπου 50 πρόσθετες μόνιμες θέσεις μόλις οι εκμεταλλεύσεις λειτουργούν. Αυτά τα αιολικά πάρκα, τα οποία ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους πηγή αιολικής ενέργειας, θα παράγουν περίπου 1.000 GWh / έτος πράσινης ενέργειας. Το έργο αιολικής ενέργειας Phoenix χορηγήθηκε μετά τη δημοπρασία της ισπανικής κυβέρνησης για 3.000 MW ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τον Μάιο του 2017.
Από την πλευρά του, ο Paulo Almirante, Διευθύνων Σύμβουλος της ENGIE, δήλωσε: «Με το Phoenix, η ENGIE κάνει ένα σημαντικό βήμα στην Ισπανία για την επίτευξη σαφούς θέσης σε βασικά έργα και αγορές, όπως ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χάρη σε καινοτόμα μοντέλα διαχείρισης προσφέροντας μια παγκόσμια και βιώσιμη λύση προσαρμοσμένη σε κάθε πελάτη. Αυτή η πρωτοβουλία, μαζί με την GOYA, απεικονίζει απόλυτα τη στρατηγική της ENGIE για επενδύσεις σε εξελιγμένα έργα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης