Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον Λευκό Οίκο ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας – Συνάντηση Trump με τον Κινέζο πρωθυπουργό Liu He

Στον Λευκό Οίκο ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας – Συνάντηση Trump με τον Κινέζο πρωθυπουργό Liu He
Για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις κάνουν λόγο οι ΗΠΑ
Στον Λευκό Οίκο μεταφέρεται σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ -  Κίνας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να υποδέχεται τον πρωθυπουργό της Κίνας, Liu He.
Η συνάντηση, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 23:30 ώρα Ελλάδας, πραγματοποιείται υπό τις πληροφορίες που θέλουν να έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να οδηγήσει στην επίτευξη συμφωνίας.
Σημειώνεται πως ο He ηγείται της κινεζικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται την Ουάσιγκτον για τον τρέχοντα γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κρατών.
Όπως αναφέρεται στις επαφές αυτές θα επιχειρηθεί να γεφυρωθούν περαιτέρω οι όποιες διαφορές παραμένουν, ενώ δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να επεκταθούν και πέραν των τριών ημερών που έχουν προγραμματιστεί.
Σε δηλώσεις του ο Larry Kudlow, οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι έχει καταγραφεί καλή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο, τονίζοντας ότι στόχος των δύο πλευρών είναι να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.
Όπως είπε ο Kudlow, η Κίνα για πρώτη φορά έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα που θέτουν εδώ και χρόνια οι ΗΠΑ ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη ήδη από χθες με τη συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ, Steven Mnuchin και του αντιπροσώπου των ΗΠΑ σε θέματα εμπορίου, Robert Lighthizer.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο πλευρές έχουν ουσιαστικά καταλήξει σε συμφωνία και διαπραγματεύονται για τον μηχανισμό εφαρμογής της, την ώρα που αναφέρεται πως κατά τη σημερινή συνάντηση του Trump με τον He δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η ημερομηνία συνάντησηw των προέδρων των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας, Xi  Jinping προκειμένου να επισφραγιστεί και επίσημα η συμφωνία, βάζοντας έτσι τέλος σε έναν εμπορικό πόλεμο που συνοδεύτηκε από εκατέρωθεν επιβολή δασμών σε αμερικάνικα και κινέζικα προϊόντα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης