Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

JERA και EDF δημιουργούν κοινή επιχείρηση εμπορίας LNG

tags :
JERA και EDF δημιουργούν κοινή επιχείρηση εμπορίας LNG
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συνένωσης  των δραστηριοτήτων βελτιστοποίησης και εμπορίας LNG
Η γιγαντιαία ιαπωνική εταιρεία  εισαγωγής LNG JERA και η επιχείρηση χονδρικής πώλησης ενέργειας EDF Trading ολοκλήρωσαν την διαδικασία συνένωσης δραστηριοτήτων  βελτιστοποίησης και εμπορίας LNG στην JERA Global Markets (JERAGM),  με το νέο όνομα της JERA Trading.
Η JERAGM είναι τώρα ο αποκλειστικός βελτιστοποιητής LNG για την JERA και την EDF S.A., που διαχειρίζεται τις συλλογικές βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες δραστηριότητες βελτιστοποίησης του LNG στις αγορές χονδρικής πώλησης.
Η συναλλαγή αυτή ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς της επιχείρησης EDFT από τον JERAGM στις 4 Απριλίου 2017.
"Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την EDFT που ενισχύει τη συνεργασία μας με έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές LNG και άνθρακα στον κόσμο. Ανυπομονώ να οικοδομήσω αυτή την επιχείρηση με τη JERA και να αναπτύξω τη μελλοντική συνεργασία στις εξελισσόμενες αγορές ενέργειας ", δήλωσε ο John Rittenhouse, Διευθύνων Σύμβουλος της EDF Trading.
"Το JERAGM θα συμβάλει σημαντικά στην οικοδόμηση και την ενίσχυση των σχέσεων τόσο με τους σημερινούς όσο και με τους νέους αντισυμβαλλομένους εν μέσω της παγκόσμιας επέκτασης της αγοράς LNG. Προσβλέπω στην ανάπτυξη μιας ακόμη στενότερης σχέσης με την EDFT ", δήλωσε ο Sunao Nakamura, Διευθύνων Σύμβουλος της JERA και Πρόεδρος του JERAGM.
Η JERA κατέχει το 66,67% των μετοχών της JERAGM μέσω της κατά 100% θυγατρικής της JERA Trading International Pte. Ltd. Η EDFT κατέχει το 33,33% των μετοχών της JERAGM και είναι θυγατρική της EDF S.A. (EDF).
Η JERA και η EDFT θα έχουν κοινή ευθύνη και κοινό έλεγχο στη διαχείριση των νέων και διευρυμένων επιχειρήσεων.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης