Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Συμφωνία Novatek και Repsol για την προμήθεια από το Arctic LNG 2

tags :
Συμφωνία Novatek και Repsol για την προμήθεια από το Arctic LNG 2

Υπογραφή 15ετής σύμβασης για την προμήθεια 1 mtpa LNG

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek ανακοίνωσε  ότι η θυγατρική της Novatek Gas & Power Asia και η ισπανική εταιρία ενέργειας Repsol υπέγραψαν σε 15ετή σύμβαση για την προμήθεια 1 mtpa LNG από το Arctic LNG 2 και άλλα projects.
Το LNG θα παραδοθεί ex-ship κυρίως στις αγορές της Ιβηρικής Χερσονήσου, ανέφερε η ανακοίνωση της  Novatek.
"Η συμφωνία για την πώληση LNG θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την παρουσία μας στην αγορά της Ιβηρικής Χερσονήσου, όπου δεν παρέχεται ρωσικό αέριο μέσω αγωγού", σημείωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Novatek Lev Feodosyev.
"Η διεύρυνση της γεωγραφικού εφοδιασμού μας η διαφοροποίηση της πελατειακής βάσης των μακροπρόθεσμων συμβολαίων είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της εταιρείας να αυξήσει την παραγωγή LNG στη ρωσική Αρκτική", πρόσθεσε.
Το έργο Arctic LNG 2  περιλαμβάνει την κατασκευή τριών γραμμών LNG   6,6 mtpa η κάθε μια, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες δομής με βάση τη βαρύτητα.
Το έργο στηρίζεται στους πόρους υδρογονανθράκων του πεδίου Utrenneye, το οποίο έχει συνολικά αποθέματα 41,19 Tcf φυσικού αερίου και 57 εκατομμύρια τόνους υγρών. Αναμένεται να αναπτυχθούν περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια boe πόρων, με παραγωγική ικανότητα 19,8 εκατομμυρίων τόνων / έτος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης