Τελευταία Νέα

Βασιλιάς της Ισπανίας: Φορέας αλλαγής η βιομηχανία αιολικής ενέργειας σε Ισπανία και Ευρώπη

Βασιλιάς της Ισπανίας: Φορέας αλλαγής η βιομηχανία αιολικής ενέργειας σε Ισπανία και Ευρώπη
O βασιλιάς εντόπισε την αιολική ενέργεια ως βασικό μέρος της λύσης της κλιματικής αλλαγής
Εκτενή αναφορά στα οικονομικά οφέλη που φέρνει στην Ισπανία η όλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έκανε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Majesty King Felipe VI, στο περιθώριο του ετήσιου event της WindEurope στο Μπιλμπάο.
Ειδικότερα, ο βασιλιάς εντόπισε την αιολική ενέργεια ως βασικό μέρος της λύσης.
Περιγράφει την μετάβαση στην ενέργεια ως «κρίσιμο φορέα της αλλαγής, που όχι μόνο επιτρέπει την πρόσβαση σε ενέργεια σε προσιτές τιμές, αλλά και πολλές ευκαιρίες στις επιχειρήσεις, την τεχνολογία και την απασχόληση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Η χώρα μας μπορεί να έχει το μεγαλύτερο δυναμικό ανανεώσιμης ενέργειας στην ΕΕ. Έχει γεωγραφία 50 εκατομμυρίων εκταρίων, υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας, μεγάλα δάση και αξιόλογους φυσικούς πόρους».
Τέλος, από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της WindEurope, Giles Dickson, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που καλωσορίζουμε τον βασιλιά Felipe VI στο ετήσιο γεγονός της WindEurope σήμερα. Είναι ένα μήνυμα ότι ο βασιλιάς αναγνωρίζει τη σημασία της αιολικής βιομηχανίας για την ισπανική οικονομία. Και αυτό που οδηγεί τη μετάβαση στην ενέργεια είναι μια αξιοσημείωτη οικονομική ευκαιρία. Ο αιολικός τομέας είναι ένας βιομηχανικός κινητήρας στην Ισπανία. Παρέχει 22.500 θέσεις εργασίας και σημαντικούς όγκους εξαγωγών. Η Ισπανία, η Χώρα των Βάσκων και το Μπιλμπάο έλαβαν συνειδητή απόφαση να στηρίξουν την αιολική ενέργεια και τώρα αποκομίζουν οφέλη από άποψη θέσεων εργασίας και επενδύσεων. Η Ισπανία σκοπεύει να πάρει το 42% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030. Και ο άνεμος θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης