Επιχειρήσεις

ΗΠΑ: Kίνδυνος επιβολής δασμών στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από Ελλάδα, Καναδά, Τουρκία και Νότια Κορέα

ΗΠΑ: Kίνδυνος επιβολής δασμών στις εισαγωγές σωλήνων μεγάλου διαμετρήματος από Ελλάδα, Καναδά, Τουρκία και Νότια Κορέα
Σύμφωνα με το υπουργείο η Ελλάδα πουλούσε το προϊόν κάτω από την εύλογη αξία του κατά 9,96%, αναφέρει το Reuters
Η αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) ανακοίνωσε ότι οι αμερικανοί παραγωγοί ζημιώθηκαν από την εισαγωγή ορισμένων σωλήνων από συγκολλημένο χάλυβα μεγάλης διαμέτρου από τον Καναδά, την Ελλάδα, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία, με αποτέλεσμα σε κάποια από τα προϊόντα αυτά να επιβληθούν δασμοί για περίοδο πέντε χρονών, αναφέρει το Reuters.
Η ITC σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι σωλήνες από τις τέσσερις χώρες έβλαψαν τους αμερικανούς κατασκευαστές και υποστήριξαν δασμούς για τέτοιους σωλήνες από την Κορέα αλλά όχι από την Τουρκία. Είπε ότι η δομική σωλήνωση από τον Καναδά, την Κορέα και την Τουρκία ήταν αντικείμενο ντάμπινγκ.
Ο σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα από τον Καναδά δεν αποτέλεσε αντικείμενο ντάμπινγκ και τέτοιος σωλήνας από την Κορέα επίσης δεν αποτέλεσε αντικείμενο ντάμπινγκ ή αθέμιτης επιδότησης, ανέφερε.
Το Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι οι εισαγωγές αποτέλεσαν αντικείμενο ντάμπινγκ στην αμερικανική αγορά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν άδικα επιδοτούμενες και ανακοίνωσαν καθήκοντα για την προστασία των εγχώριων παραγωγών.
Το υπουργείο ανέφερε τότε πως η Ελλάδα πουλούσε το προϊόν κάτω από την εύλογη αξία του κατά 9,96%, ο Καναδάς κατά 12,32%, η Νότια Κορέα κατά 20,39% και η Τουρκία κατά 5,05%.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης