Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Επιλογή της Χαλυβουργικής η μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων

ΔΕΗ: Επιλογή της Χαλυβουργικής η μη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων
Η ΔΕΗ έχει προχωρήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα σε άρση της  συντηρητικής κατάσχεσης των λογαριασμών της Χαλυβουργικής που αφορούν  την μισθοδοσία των εργαζόμενων σύμφωνα με κύκλους της επιχείρησης
Επιλογή της διοίκησης της Χαλυβουργικής και όχι αποτέλεσμα των δικαστικών ενεργειών της ΔΕΗ για την διασφάλιση της είσπραξης των οφειλομένων περίπου 30 εκατ ευρώ αποτελεί η μη καταβολή της μισθοδοσίας στους 170 εργαζόμενους της εταιρίας.
Αυτό αφήνουν να ενοηθεί κύκλοι της ΔΕΗ μετά τη συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τρίτων, που έχει ξεκινήσει η επιχείρηση δεδομένου ότι δικαιώθηκε από το δικαστήριο στη διαμάχη της με τη Χαλυβουργική.
Συγκεκριμένα οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι η ΔΕΗ έχει προχωρήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα σε άρση της  συντηρητικής κατάσχεσης των λογαριασμών της Χαλυβουργικής που αφορούν  την μισθοδοσία των εργαζόμενων.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε αίτημα της Χαλυβουργικής που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει κάθε πράξη εκτέλεσης από την πλευρά της ΔΕΗ η οποία είχε ζητήσει τη συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών δυνάμει διαταγής πληρωμής.
Η διαταγή πληρωμής είχε εκδοθεί το Φεβρουάριο από το μονομελές Πρωτοδικείο για το συνολικό ποσό της οφειλής της βιομηχανίας προς τη ΔΕΗ ήτοι για ποσό 30.473.320,8 ευρώ. Ωστόσο παρά την κοινοποίησή της προς τη Χαλυβουργική, η βιομηχανία δεν προέβη σε καμία ενέργεια με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει στο επόμενο βήμα δηλαδή στη συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών, δυνάμει της διαταγής πληρωμής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης