Πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Μείωση αποθεμάτων κατά 900.000 βαρέλια σύμφωνα με το bloomberg την περασμένη εβδομάδα

Πετρέλαιο: Μείωση αποθεμάτων κατά 900.000 βαρέλια σύμφωνα με το bloomberg την περασμένη εβδομάδα
Oι τιμές του μαύρου χρυσού καταγράφουν τεράστια άνοδο, λόγω της μειωμένης παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ και των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας.
Σε σταθερή τροχιά ανόδου βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου το τελευταίο χρονικό διάστημα (4μηνο), καθώς η περαιτέρω υποχώρηση στην παραγωγή του ΟΠΕΚ σηματοδότησε ότι οι παγκόσμιες αγορές είναι πιο αυστηρές.
Ειδικότερα, οι τιμές του μαύρου χρυσού καταγράφουν τεράστια άνοδο, λόγω της μειωμένης παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ και των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και της Βενεζουέλας.
Τα αποθέματα των ΗΠΑ πιθανώς μειώθηκαν κατά 900.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με άλλη έρευνα του Bloomberg, πριν δημοσιευθούν κυβερνητικά στοιχεία.

41


Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία για την πορεία της όλης διαδικασίας έχουν τα όσα είπε ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου Bijan Namdar Zanganeh τη Δευτέρα στη Μόσχα μετά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό Alexander Novak, λέγοντας ότι οι μειώσεις στην παραγωγή, οι οποίες πρόκειται να λήξουν τον Ιούνιο, θα μπορούσαν εύκολα να επεκταθούν.
«Η γενική πεποίθηση είναι ότι η προσπάθεια του ΟΠΕΚ + κρίνεται επαρκής για να μειώσει τις παγκόσμιες απογραφές πετρελαίου μεσοπρόθεσμα» τόνισε ο Tamas Varga, αναλυτής της PVM Oil Associates Ltd. στο Λονδίνο.
Τα 14 μέλη του ΟΠΕΚ άντλησαν 295.000 βαρέλια ημερησίως λιγότερα τον Μάρτιο από ό, τι τον Φεβρουάριο, περιορίζοντας τη συνολική παραγωγή στα 30.385 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την έρευνα του Bloomberg. Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις ποσότητες σε τετραετές χαμηλό των 9,82 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.
Οι τιμές έχουν βρει στήριξη για το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς στη συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και συμμάχων τους, όπως η Ρωσία, για μείωση της παραγωγής κατά περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Ρόλο στην αύξηση των τιμών έχουν διαδραματίσει και οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης