Πετρέλαιο

Υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το Μάρτιο - Ποιος στόχος χάθηκε

Υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το Μάρτιο - Ποιος στόχος χάθηκε
Η πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας τον Απρίλιο θα είναι σύμφωνη με την παγκόσμια συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός του Οργανισμού, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό
Στα 11,298 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα μειώθηκε η ρωσική παραγωγή πετρελαίου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας, με αποτέλεσμα να χαθεί ο στόχος για μείωση της παραγωγής στο πλαίσιο της παγκόσμιας συμφωνίας.
Η παραγωγή του Μαρτίου μειώθηκε κατά περίπου 112.000 bpd από το επίπεδο του Οκτωβρίου 2018.
Όπως όριζε η συμφωνία, η Ρωσία δεσμεύτηκε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της κατά 228.000 bpd από αυτό το επίπεδο.

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak δήλωσε ότι η πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας τον Απρίλιο θα είναι σύμφωνη με την παγκόσμια συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός του ΟΠΕΚ.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Rosneft, μείωσε την παραγωγή του κατά περίπου 0,45% το Μάρτιο από τον Φεβρουάριο.
Οι παραγωγοί, εισηγμένοι ως "άλλοι" από τους μεγαλύτερους, μείωσαν την παραγωγή τους το Μάρτιο κατά 0,63% τον Μάρτιο, από μήνα σε μήνα.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλοι μεγάλοι παγκόσμιοι παραγωγοί πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν να μειώσουν τη συνδυασμένη παραγωγή πετρελαίου τους κατά 1,2 εκατομμύρια μονάδες βάσης από την 1η Ιανουαρίου για τους επόμενους έξι μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης