Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ και Κίνα οι «αιτίες» της αύξησης κατανάλωσης φυσικού αερίου το 2018 κατά 170 δισ. κυβικά μέτρα

tags :
ΗΠΑ και Κίνα οι «αιτίες» της αύξησης κατανάλωσης φυσικού αερίου το 2018 κατά 170 δισ. κυβικά μέτρα
Οι ΗΠΑ και η Κίνα αντιπροσώπευαν το 70% της παγκόσμιας ανάπτυξης, η οποία προήλθε από την ισχυρή παγκόσμια οικονομία και την υποκατάσταση από τον άνθρακα
Κατά 170 δισ. κυβικά μέτρα αυξήθηκε η παγκόσμια κατανάλωση φυσικού αερίου το 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τελευταίας έκθεσης του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).
Η έκθεση έδειξε ότι η μεγαλύτερη ζήτηση στις Η.Π.Α. και στην Κίνα ήταν ο κύριος μοχλός αυτής της αύξησης.
Η αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας και η μεγαλύτερη υποκατάσταση από τον άνθρακα οδήγησαν στη δεύτερη συνεχή χρονιά έντονης ανάπτυξης μετά από αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 3% το 2017, σύμφωνα με την έκθεση.
Η μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο αντιπροσώπευε πάνω από το ένα πέμπτο της αύξησης της ζήτησης φυσικού αερίου, η οποία διεξήχθη από τις ΗΠΑ και ακολούθησε η Κίνα.
Οι ΗΠΑ και η Κίνα αντιπροσώπευαν το 70% της παγκόσμιας ανάπτυξης, η οποία προήλθε από την ισχυρή παγκόσμια οικονομία και την υποκατάσταση από τον άνθρακα.
Οι ΗΠΑ ήταν ο μοναδικός μεγαλύτερος οδηγός με υψηλότερη ζήτηση, με κέρδος 80 δισ. Κυβικών μέτρων, αυξημένο κατά 10,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος - η υψηλότερη αύξηση από τις αρχές της δεκαετίας του 1950. Αυτή η υψηλότερη κατανάλωση, το ισοδύναμο της ετήσιας κατανάλωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, απορρόφησε την πλειοψηφία της αύξησης της εγχώριας παραγωγής φυσικού αερίου, η οποία επίσης έπληξε τα επίπεδα ρεκόρ το 2018.
Η έκθεση έδειξε ότι η ζήτηση φυσικού αερίου στην Κίνα αυξήθηκε κατά σχεδόν 18% ή κατά 42 δισ. Κυβικά μέτρα, ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης μετά την εισαγωγή του 13ου πενταετούς σχεδίου (2016-2020) και η πιο φιλόδοξη προώθηση της χρήσης φυσικών αερίου σε σχέση με προηγούμενα σχέδια.
Αντίθετα με την Κίνα και τις ΗΠΑ, το 2018 είδε χαμηλότερη κατανάλωση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες χώρες κατανάλωσης, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης