Φυσικό Αέριο

Κοινοπραξία της Noble Energy κατασκευάζει αγωγό από τα υπεράκτια πεδία φυσικού αερίου της Ισημερινής Γουινέας

tags :
Κοινοπραξία της Noble Energy κατασκευάζει αγωγό από τα υπεράκτια πεδία φυσικού αερίου της Ισημερινής Γουινέας
Ο αγωγός των 70 χλμ. θα έχει χωρητικότητα 950 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ημερησίως από τα πεδία που εκμεταλλεύεται η Noble
Η Noble Energy και οι εταίροι της θα κατασκευάσουν έναν αγωγό που θα συνδέει τα πεδία φυσικού αερίου της Ισημερινής Γουινέας με πεδία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην ξηρά, προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγές, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1/4/2019 η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.
Σύμφωνα με συμφωνία της κυβέρνησης , ο αγωγός των 70 χλμ. (44 μιλίων) θα έχει χωρητικότητα 950 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ημερησίως από τα πεδία που εκμεταλλεύεται η Noble και θα είναι έτοιμος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Μόλις υγροποιηθεί στη μονάδα εξαγωγής, η οποίο θα λειτουργεία από την Marathon Oil, το φυσικό αέριο θα μεταφερθεί σε αγορές ανά τον κόσμο.
Η Sonagas GE, η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, θα αυξήσει το μερίδιό της στο έργο σε 30% από 25%.
Το αέριο θα προέλθει από κοινοπραξία που ονομάζεται μονάδα Alen Unit, η οποία βρίσκεται σε δύο υπεράκτιες μονάδες και αναμένεται να συμβάλει μεταξύ 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα κρατικά έσοδα κατά τη διάρκεια του έργου, δήλωσε η κυβερνητική δήλωση.
Η Ισημερινή Γουινέα ελπίζει να δημιουργήσει έναν κόμβο εξαγωγής φυσικού αερίου από τους υπεράκτιους τομείς, αφού τα έσοδα πλήγησαν από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και της παραγωγής από το 2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης