Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο – Στα 69,22 δολάρια κινείται το brent, στα 61,59 δολάρια το αργό

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο – Στα 69,22 δολάρια κινείται το brent, στα 61,59 δολάρια το αργό
Η περιορισμένη προσφορά και τα θετικά σημάδια για την παγκόσμια οικονομία στηρίζουν τις τιμές.
Το πετρέλαιο σημείωσε ισχυρή άνοδο τη Δευτέρα 1/4/2019, βασιζόμενο στα κέρδη του πρώτου τριμήνου που ανήλθαν σε υψηλό σχεδόν μιας δεκαετίας, καθώς η περιορισμένη προσφορά και τα θετικά σημάδια για την παγκόσμια οικονομία στηρίζουν τις τιμές.
Το   Brent για παράδοση τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 74 σεντς, ή 1,1%, στα 68,32 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αυξηθεί κατά 27% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 45 σεντς, ή 0,8%, στα $ 60,59 το βαρέλι, αφού κέρδισαν το 32% το πρώτο τρίμηνο.
Περί τις 21:18 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 61,55 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,34% και το brent ενισχυόταν κατά 2,28% στα 69,12 δολάρια το βαρέλι.
Οι θετικές ενδείξεις προόδου στις εμπορικές συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ έχουν ενισχύσει το συναίσθημα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των περιφερειακών χρηματιστηριακών αγορών.
"Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ψηλότερα, με την ανάληψη κινδύνου να αυξάνεται στις παγκόσμιες αγορές", δήλωσε ο  Harry Tchilinguirian  της BNP Paribas στο Reuters Global Oil Forum.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα δήλωσαν ότι σημείωσαν πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες που ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Πεκίνο, ενώ η Ουάσινγκτον ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν «ειλικρινείς και εποικοδομητικές» καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν να επιλύσουν την εμπορική τους διαμάχη.
Οι αναλυτές στην αγορά πετρελαίου είναι αισιόδοξοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters την Παρασκευή, για την αύξηση της πρόβλεψης για τη μέση τιμή του Brent  στα $ 67,12το 2019 για πρώτη φορά σε πέντε μήνες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης