Τελευταία Νέα

Στην Κρήτη 22-23 Μαίου 2019 το 4ο Διεθνές Workshop για υβριδικά ενεργειακά συστήματα

Στην Κρήτη 22-23 Μαίου 2019 το 4ο Διεθνές Workshop για υβριδικά ενεργειακά συστήματα
Με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών
Μιας μείζων πρόκληση για τα αυτόνομα νησιωτικά δίκτυα είναι να διατηρούν μια ισορροπία μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης. Μέχρι τώρα αυτό επιτυγχάνονταν με τη χρήση ρυπογόνων πετρελαϊκών σταθμών, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, έχουν και ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής. Καθώς το κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πέφτει δραστικά, οι ΑΠΕ προβάλλουν πλέον ως μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
 Όμως, οι πιο άφθονες και φθηνές ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και αιολικά) χαρακτηρίζονται από μια στοχαστικότητα ως προς την παραγωγή τους. Είναι συνεπώς απαραίτητο να διασφαλιστεί, μέσω κατάλληλων τεχνολογιών αποθήκευσης και στρατηγικών, ότι οι ΑΠΕ θα προσφέρουν ενέργεια και ισχύ στο σύστημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, περιορίζοντας τις χρονικές αποκλίσεις μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με συμβατικές μονάδες.
 Αυτές οι προκλήσεις θα συζητηθούν στο 4ο Διεθνές Workshop για υβριδικά ενεργειακά συστήματα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη στις 22-23 Μαίου 2019 (στο “Out Of The Blue Capsis Elite Resort” στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου).
 Πάνω από 80 παρουσιάσεις σε 20 ενότητες, θα προσφέρουν τη διεθνή εμπειρία από την Ινδονησία, τα Κανάρια, τις Αζόρες, τη Τζαμάικα και άλλες νησιωτικές περιοχές, αλλά και την Ελλάδα, με έμφαση στα τρέχοντα προγράμματα σε Σάμο και Τήλο.
 Το workshop οργανώνεται από τη γερμανική συμβουλευτική εταιρία Energynautics και υποστηρίζεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης