Πετρέλαιο

Στα ύψη η κερδοφορία της Saudi Aramco το 2018 - Στα 111,1 δισ. δολάρια ανήλθαν τα κέρδη της

Στα ύψη η κερδοφορία της Saudi Aramco το 2018 - Στα 111,1 δισ. δολάρια ανήλθαν τα κέρδη της
Το 2018 ξεπέρασε την Apple και την Exxon Mobil
Επιχείρηση με τα περισσότερα κέρδη παγκοσμίως είναι η Saudi Aramco, όπως μεταδίδει το Bloomberg, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως καμία άλλη εταιρεία στον κόσμο δεν έχει τα δικά της κέρδη.
Το 2018 ξεπέρασε την Apple και την Exxon Mobil, με τα κέρδη να ανέρχονται στα 111,1 δισ. δολάρια και τα EBITDA στα 224 δισ. δολ.
Η Saudi Aramco που παράγει περίπου το 10% του παγκόσμιου πετρελαίου δεν κερδίζει τόσα πολλά μετρητά ανά βαρέλι όπως άλλες ηγετικές πετρελαϊκές εταιρείες, λόγω της πολύ βαριάς φορολογίας.
«Με την πάροδο του χρόνου, ένα περιβάλλον με χαμηλές τιμές πετρελαίου θα μπορούσε να προκαλέσει ένα σταθερό δημοσιονομικό έλλειμμα για τη Σαουδική Αραβία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές στη γραμμή του φορολογικού καθεστώτος της Aramco", δήλωσε ο Neil Beveridge, ενεργειακός αναλυτής της Sanford C. Bernstein & Co. στο Χονγκ Κονγκ . "Δεν μπορείτε να διαχωρίσετε την κυρίαρχη κυβέρνηση από την Aramco, δεδομένης της πολύ στενής σχέσης και της συμβολής της Aramco στη συνολική χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας».
Τέλος, η πώληση ομολόγου έχει αναγκάσει την Aramco να αποκαλύψει μυστικά που κρατούσε από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Και η Fitch και η Moody’s τοποθέτησαν την Aramco στη πέμπτη πιο υψηλή επενδυτική βαθμίδα, όπως και τα ομόλογα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά χαμηλότερα από άλλες κορυφαίες εταιρείες, όπως οι Exxon, Shell και Chevron.
 
8999


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης